cezary Napisano 21 Listopada 2009 Autor Napisano 21 Listopada 2009 sluchajcie napisalem do sprzedawcy i powiedzial mi ze moze sprzedac mi tego bajka http://www.allegro.pl/show_item.php?item=823583522 za 3550. i teraz nie rozumiem bo ten rower jest tanszy w katalogu rowerowym 2009 niz u tego pana w aukcji jest ktos stanie mi to wytlumaczyc? i jeszcze jeden pan odpowiedzial ale chce 3700. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=823924450 tylko to uzywany rowerek malo ale uzywany ,napisalem jeszcze do innych sprzedawcu czy sa wstanie obnizyc cene rowerow ktore sa okolo za 4000k.ogolnie czekam na info od nich .tych dwoch odpowiedzialo.
Gość R3surrection Napisano 21 Listopada 2009 Napisano 21 Listopada 2009 może 1.5kg boplight marathon? Panowie chyba was pogięło i to zdrowo xD Weź cuba, nikt nie narzekał na te ramy... ew jakiegoś treka poszukać
karolyfer Napisano 21 Listopada 2009 Napisano 21 Listopada 2009 Co do Felta to powiedziałbym, że te carbonowe górne widełki to taki akcent wizualny niż wagowy Karbon w widelcu to głównie wyższy komfort, nie zbijanie wagi...
Sorcerer Napisano 21 Listopada 2009 Napisano 21 Listopada 2009 proponuje samemu cos do kupy zebrac np rama boplight amor recon/r7 osprzet Sram X 9 sztyca siodelko kiera mostek boplight kola jakies NS Mavic Revo opony Komodo/Karma i juz masz rowerek 10 kg a przedział cenowy cos kolo tego Prosze... do 3.5k zl? Chyba zartujesz. No chyba ze majac na mysli 10kg liczysz juz okolice 10.9999kg. Obecnie przy podobnym pomysle, 9.5-9.75kg jestem przy budzecie 6000zl przy cenach po delikatnym cenowym fixie i nie waze 120kg tylko ledwo 60.
Rulez Napisano 21 Listopada 2009 Napisano 21 Listopada 2009 sluchajcie napisalem do sprzedawcy i powiedzial mi ze moze sprzedac mi tego bajka http://www.allegro.p...?item=823583522 za 3550. i teraz nie rozumiem bo ten rower jest tanszy w katalogu rowerowym 2009 niz u tego pana w aukcji jest ktos stanie mi to wytlumaczyc? Cena w katalogu mogła być kalkulowana przed znaczną zmianą kursu, ostatecznie wyszło drożej, ale za 3550 jak najbardziej waro W porównaniu do tego poprzedniego Cube dzieli je "przepaść"
cezary Napisano 22 Listopada 2009 Autor Napisano 22 Listopada 2009 Cena w katalogu mogła być kalkulowana przed znaczną zmianą kursu, ostatecznie wyszło drożej, ale za 3550 jak najbardziej waro W porównaniu do tego poprzedniego Cube dzieli je "przepaść" no to cieszy czekam na odpowiedzi od pozostalych sprzedawcow i jak sie okresla to powiem wam jakie dali upusty na juz przecenione rowery
rafalek940 Napisano 22 Listopada 2009 Napisano 22 Listopada 2009 Prosze... do 3.5k zl? Chyba zartujesz. No chyba ze majac na mysli 10kg liczysz juz okolice 10.9999kg. Obecnie przy podobnym pomysle, 9.5-9.75kg jestem przy budzecie 6000zl przy cenach po delikatnym cenowym fixie i nie waze 120kg tylko ledwo 60. ja mam rower na takim czyms i mi wyszedl 10,2 a liczac to dalem okolo 4 tys
netta1987 Napisano 22 Listopada 2009 Napisano 22 Listopada 2009 bierz cuba puki mają jest naprawdę fajny jak za taką kasę ja żałuje że nie poczekałem na zimę z zakupami bo go nawet po częściach sprzedać można i wyjść do przodu a minimum na 0 ten trek też nie jest zły ale osprzęt z 2007/8 na moje oko z większym prawdopodobieństwem na 07 po tylnej xt sądząc wiem bo miałem ją
sivydym Napisano 23 Listopada 2009 Napisano 23 Listopada 2009 sluchajcie napisalem do sprzedawcy i powiedzial mi ze moze sprzedac mi tego bajka http://www.allegro.pl/show_item.php?item=823583522 za 3550. i teraz nie rozumiem bo ten rower jest tanszy w katalogu rowerowym 2009 niz u tego pana w aukcji jest ktos stanie mi to wytlumaczyc? i jeszcze jeden pan odpowiedzial ale chce 3700. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=823924450 tylko to uzywany rowerek malo ale uzywany ,napisalem jeszcze do innych sprzedawcu czy sa wstanie obnizyc cene rowerow ktore sa okolo za 4000k.ogolnie czekam na info od nich .tych dwoch odpowiedzialo. Zaczynasz już tworzyć chłopaku... Po pierwsze ten Trek to faktycznie okazja, szczególnie że nowy w ssc kosztuje tyle samo a to że rama ma 17,5" to już mały szczegół - no chyba że jazda "w kucki" to jest właśnie to. Mam wrażenie ze na siłe chcesz coś kupić sugerujac sie że im wyższa cena tym samochód lepszy. A tak nie jest... Stary Żuk jest lepszy od Mercedesa jeśli jest używany to prac "w polu" itd. Ważysz 120 kg - wzrost powyżej 180 czyi cieniowane ramy ponizej 19 cali odpadaja nawet jesli sprzedawca odda Ci rower gratis. Amor abo mocna spręzyna albo sztywny powietrzny - R7 odpada chyba ze zbijesz polowe swojej wagi. Osprzet - do turalania od Deore do XT to aż za dużo. Koła sztywane, bo inaczej co przejażdzka czekać Cię będzie prostowanie kół. Co do sztycy, mostka i kierownicy - tu marki pokroju boplighta odpadaja czyba ze lubisz ryzyko zwiazane skutkami połamania któregoś z wywienionych elementów - szczególnie spotkanie d... ze sztyca może być fascynującym przeżyciem ( dla naszego Tomka Stylisty na pewno tak - dla Ciebie - chyba nie... ). Zatem więcej rozwagi przy wyborze.
grindz0ne Napisano 23 Listopada 2009 Napisano 23 Listopada 2009 Z tego wyboru to Focus i MONGOOSE METEORE ELITE ale Carbon a że nie ma w opcjach żadnego GT to nie głosuje
cezary Napisano 24 Listopada 2009 Autor Napisano 24 Listopada 2009 witka dzieki za glosy ! powiedzcie mi czy ten rowerek w stosunku do tych rowerow z sondy jak wypada ? http://allegro.pl/item828563533_rdr_team_replica_reba_sl_xt_mavic_nowy_21c.html
ilicz Napisano 24 Listopada 2009 Napisano 24 Listopada 2009 Oferta naszej najsłynniejszej(przed laty)firmy Jolene 1 za taką kasę całkiem dobry osprzęt http://www.tophit24.pl/mtb-gorskie,k10708,s5.html
Sorcerer Napisano 24 Listopada 2009 Napisano 24 Listopada 2009 ja mam rower na takim czyms i mi wyszedl 10,2 a liczac to dalem okolo 4 tys Odpowiem za Ciebie - dales okolo 4 tysiecy kiedy zlotowka byla silna. Jak zlozysz mi rower na pozadnych kołach, hydrauilice, napedzie, amorze w wadze 10kg za około 5k zł na normalnych gumach MTB to postawie piwo i jeszcze dorzuce pare skrzynek
lukaszs Napisano 24 Listopada 2009 Napisano 24 Listopada 2009 wygląda nieźle i osprzęt fajny ale tej ramy(marki) nie kojarzę. na Twoją wagę to najlepiej jakąś mocną stalową ramkę - ciężka jak diabli ale mocna.
netta1987 Napisano 24 Listopada 2009 Napisano 24 Listopada 2009 nie wiem czy ktoś dojrzał ale w opisie pop loc a na zdjęciach brak tylko pokrętło do niego:P
grindz0ne Napisano 24 Listopada 2009 Napisano 24 Listopada 2009 wygląda nieźle i osprzęt fajny ale tej ramy(marki) nie kojarzę. na Twoją wagę to najlepiej jakąś mocną stalową ramkę - ciężka jak diabli ale mocna. Na siłownie nie trzeba chodzić by dźwigać rower taki jak mam a jest na CrMo goły z starą gumą jakieś 13kg warzył...Ta rama jest z 97' ale jest mocna jak Ruski Czołg
mwegrzyn Napisano 24 Listopada 2009 Napisano 24 Listopada 2009 nie wiem czy ktoś dojrzał ale w opisie pop loc a na zdjęciach brak tylko pokrętło do niego:P Chyba raczej nie podpięta linka od manetki Poplock .
cezary Napisano 24 Listopada 2009 Autor Napisano 24 Listopada 2009 a ten rdr jak sie prezentuje sprzetowo do rowerow wymienionych w sondzie?
netta1987 Napisano 24 Listopada 2009 Napisano 24 Listopada 2009 osprzęt bdb ale rama stanowi wielki X
Rulez Napisano 24 Listopada 2009 Napisano 24 Listopada 2009 a ten rdr jak sie prezentuje sprzetowo do rowerow wymienionych w sondzie? Ciebie tylko osprzęt interesuje ? bo ta rama nie dość że dosyć wielka jak na ciebie, to jeszcze mocno krótka jak na rozmiar w calach - słowem, dziwna konstrukcja.
cezary Napisano 24 Listopada 2009 Autor Napisano 24 Listopada 2009 Ciebie tylko osprzęt interesuje ? bo ta rama nie dość że dosyć wielka jak na ciebie, to jeszcze mocno krótka jak na rozmiar w calach - słowem, dziwna konstrukcja. tak ,chce zeby rower za ta cene byl jak najlepszy sprzetowo,by stracic na nim jak najmniej za rok.
Rulez Napisano 24 Listopada 2009 Napisano 24 Listopada 2009 Tzn. kupisz go i postawisz w piwnicy, bo jeździć niezbyt sie da z powodu źle dobranej ramy, a po roku sprzedasz, i stracisz jak najmniej , genialne. Jednak stracisz dużo, bo takie wielkie, jak również bardzo małe - czyli nietypowe- rozmiary tracą najwięcej na wartości .
Sol Napisano 25 Listopada 2009 Napisano 25 Listopada 2009 O Cube mogę powiedzieć, że pancerny i ma przyjemną geo. Jeżeli myślisz o bardziej zaawansowanej turystyce a nie XC, to dobry wybór. Oczywiście nie chodzi o ten CC z pierwszego linka, bo jeżeli to CC to albo jestem święty albo Cube wrzucił na rynek jakiś OEM. RDR nie znam. Nie mogąc przymierzyć, nie ryzykowałbym (to dotyczy z resztą wszystkich), chyba że chodzi ci o sztukę współczesną na ścianę.
Rulez Napisano 25 Listopada 2009 Napisano 25 Listopada 2009 Oczywiście nie chodzi o ten CC z pierwszego linka, bo jeżeli to CC to albo jestem święty albo Cube wrzucił na rynek jakiś OEM. No nie, to poprostu składak, może składał go "mwegrzyn"
mwegrzyn Napisano 25 Listopada 2009 Napisano 25 Listopada 2009 Tak , zgodnie zresztą ze wskazówkami "Rulez-a" tak aby powstał najlepszy rower w tej cenie cezary przy wzroście 185 cm , możesz brać pod uwagę rowery w rozmiarze 21 cali. Jeżeli przy tym wzroście ważysz 120 kg , to zapewne jest z czego zrzucić , dlatego nie powinieneś kupować roweru z długą górną rurą , pozycja na takim rowerze będzie mocno pochylona i będziesz miał problemy przy podjeżdżaniu i oddychaniu przy większym wysiłku. Dlatego dla ciebie leszy jest rower z krótszą górną rurą oraz stosunkowo wysoką główką sterową. RDR - to niemiecka mała niemiecka firma , produkująca również bardzo wysokiej klasy rowery . Sprawdzone również w zawodach MTB.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.