Skocz do zawartości

[rower]Ktory wybierasz?

cezary

Ostateczna Podpowiedz -Który wybierasz?  

52 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który mtb wybierasz?

• MONGOOSE METEORE ELITE -model 2008
    • Felt RXC 2 -model 2008
    • FOCUS Black Forest EXPERT -model 2009
    • MERIDA MATTS TFS XC 900-Disc -model 2009
    • CUBE LTD CC -model 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A ja bym mimo wszystko brał mongoose'a. Cube jest jak dla mnie jakąś porażką wizualną.. kto tam dowalił srebrną korbę! :whistling: Poza tym jest on na torze sl - czyli marnie bo nie ma tłumienia MC. Mongoose jest na reconie z MC i manetką blokady na kierownicy. Co do focusa... mnie tam się nie podoba to, że jest na R7 - przy mojej masie (85kg) wiotkie to strasznie i pracuje tak sobie - o wiele bardziej podoba mi się praca amorów rs'a - choć tutaj to moje odczucia oczywiście. Dalej.. focus z tej aukcji dostępny jest tylko w rozmiarze XL (55cm) czyli jakieś niespełna 22" toć to gigant - jak masz powyżej 190cm i długie nogi no to ok..

Napisano

zdecydowanie Focus najlepszy osprzęt ......najlepsze hamulce.

nie wiem jak amor - bo nie miałem okazji przetestować - ale z tego co się orientuję to też z tych kilku jest najlepszy.

tylko rama faktycznie wielka.....:-(

Napisano

Jasne, co za asy głosują za Focus'em, przecież przy 120kg R7'ka będzie pływać jak głupia. Wg mnie Moongoose, może nie ma najlepszego osprzętu ale jest dostosowany do wagi użytkownika. Z tym karbonowym tyłem w Felcie nie kombinowałbym, w dodatku Recon XC to OEM bez blokady. Meridka całkiem fajna, trochę korba odstrasza ale nadrabia to osprzętem i amorem. Cube jak Cube, ładny przeciętniak :whistling:

Napisano

Wiem ze poza budzetem, ale mongoose meteore elite 2007 za 4.1k bylby chyba wyjsciem prawie idealnym, bo do reszty configow i tak przyjdzie doplacic i to sporo zeby cos usprawnic.

Napisano

Dlaczego odradzacie węgiel przy takiej masie? Będzie się za bardzo zużywał? Ja bym nie przekraczał budżetu jak nawet nie wiesz czy Ci się jazda spodoba.

Wiadomo czy te ramy Mongoose są sztywne, bo chyba to powinno być decydującym czynnikiem?

Napisano

Za wiotki będzie. Poza tym ramy carbon mają małe limity wagowe. Co do Felta to powiedziałbym, że te carbonowe górne widełki to taki akcent wizualny niż wagowy :confused:

Napisano

CUBEK ale w innej wersji tej co ci podawałem wcześniej ma REBE i ładny osprzęt a i rama jest sztywna a w ramach ciekawostki ta marka została okrzyknięta w niemczech jako najpopularniejsza w sezonie 2008 :confused:

Napisano

mongoose i felt to moje typy :confused:

Jak uzbierałbys ok 1200zł jeszcze wiem,wiem sporo ale na wiosne dorwałbys albo teraz Scrapper'a RACE jest teraz po 5.5tys chyba super osprzet karbon rama tył xtr koła mavic amorek sid hamulce elixiry i korba stylo 3.3 Mój odnośnik

Napisano

miskov17 ja jestem asem:-)....ale nie widziałem nigdzie że ma być to człowiek 120kg.

w takim razie na pewno nie R7.

ale jakby wymienić R7 na coś w stylu Reba albo Revelation to Focus byłby chyba najlepszy wyborem

Napisano

miskov17 ja jestem asem:-)....ale nie widziałem nigdzie że ma być to człowiek 120kg.

w takim razie na pewno nie R7.

ale jakby wymienić R7 na coś w stylu Reba albo Revelation to Focus byłby chyba najlepszy wyborem

dokladnie tak samo mysle przeciez amora mozna wymienic ;)

Napisano

Ja się w tym gubię;) Wydawało mi się że autor ma zamiar na tym rowerze jeździć. W takim wypadku rozmiar powinien być podstawowym parametrem. Do tego odrzuciłbym rowery z wątłymi amorkami chyba że można za darmo zamienić. Nie przekraczałbym też budżetu sokoro nawet nie wiadomo czy ten sport się spodoba. Będzie to raczej wyrzucanie pieniędzy w błoto.

Napisano

proponuje samemu cos do kupy zebrac ;)

np

rama boplight

amor recon/r7

osprzet Sram X 9

sztyca siodelko kiera mostek boplight

kola jakies NS Mavic Revo

opony Komodo/Karma

i juz masz rowerek 10 kg :)

a przedział cenowy cos kolo tego

Napisano

A Focus nie jest za duży?

Jest , ale jest najlepszy wiec to nie ma znaczenia ;)

Ty chyba nie masz znaczenia !!!

proponuje samemu cos do kupy zebrac :)

np

rama boplight

amor recon/r7

osprzet Sram X 9

sztyca siodelko kiera mostek boplight

kola jakies NS Mavic Revo

opony Komodo/Karma

i juz masz rowerek 10 kg :)

Na tym rowerze ma jeździć jeździec 120 kg, więc raczej rowerek <10kg będzie złym wyborem...

Napisano

120 kg = szczerze nie znam takiej ramy do XC ktora przy tej wadze nie byla wiotka ;)

Czyli bez różnicy jaka rama, bo i tak będzie wiotka, więc może być Boplight ??

Napisano

Jasne, co za asy głosują za Focus'em, przecież przy 120kg R7'ka będzie pływać jak głupia. Wg mnie Moongoose, może nie ma najlepszego osprzętu ale jest dostosowany do wagi użytkownika. Z tym karbonowym tyłem w Felcie nie kombinowałbym, w dodatku Recon XC to OEM bez blokady. Meridka całkiem fajna, trochę korba odstrasza ale nadrabia to osprzętem i amorem. Cube jak Cube, ładny przeciętniak :)

Wiesz z tym pływaniem to trochę przesadzasz ja ważę 107 i R7 spisuje się w moim baiku doskonale.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...