cichy70 Napisano 19 Września 2011 Udostępnij Napisano 19 Września 2011 No i zanabyłem takowy, zestaw, złożony został przez "bikestację" cena niższa niż u nich na stronie, zresztą ten set który tam jest sfotografowany, to właśnie moje kółka. Przedtem jezdziłem na crossmaxach UST ( model 2005 lub 2006) jeżdżą zresztą do dzisiaj, ale obecny secik przeszedł moje oczekiwania. Lekkość, sztywność i wytrzymałość. Tak można pokrótce go scharakteryzować. Złożone oczywiście jako TNT w komplecie z schwalbe rocket ron 2.1. piasty DT350 na 6 śrub model na 2012/podobno taka sama konstrukcja zapadek i środka jak 240s do tego cx ray`e,+ nyple alu czerwone. Waga kół: przód:673 Tył:790 gotowe, zalane mleczkiem koła: przód : waga z oponą ( bez zacisku i tarczy) : 1200g tył: z oponą, z kasetą XT 10rz, bez zacisku i tarczy 1666g. Póki co przejechałem na nich kilkadziesiąt kilometrów i jestem bardziej niż zadowolony. sztywne, szybkie, jedyna "wada" to brak lansu w porównaniu z crossmaxami ważę 77kg , jeżdżę na karbonowym sztywnym KTMie Mam zamiar pisać swoje spostrzeżenia dotyczące tego zestawu co kilkadziesiąt kilometrów, może komuś to pomoże w podjęciu decyzji o zakupie lub braku, takowego zestawu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 19 Września 2011 Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Skladane przez bikestacje, to dobrze nie wrozy. Tak z ciekawosci, wiesz jak dobrali dlugosci szprych? Masz mozliwosc sprawdzenia ich naciagu? Z ta pierwsza rzecza nie wiele juz teraz mozna zrobic, moze akurat sa odpowiedniej dlugosci. Naciag proponowalbym sprawdzic, tak zeby kola Ci sie nie zaczely rozjezdzac. Niestety bikestacja ma marne opinie, znam pare forumowych przykladow gdzie kola z ich stajni musialy isc do poprawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy70 Napisano 19 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2011 szprychy i koła sprawdzone, długość odpowiednia, natomiast były lekkie lekkie poprawki ( brak kleju na nyplach) ale poza tym, transakcja wzorowa. Niemniej jednak nie idealnie to wyglądało jak się tego spodziewałem. Ale też trzeba przyznać obiektywnie, że po moich uwagach, chcieli zawezwać kuriera na swój koszt, i popoprawiać niedoróbki, całość miała trwać 3 dni z wysyłkami, jednak, koleś zrobił mi to w godzinę, (zaplata koła od 20 lat ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.