Skocz do zawartości

[suport] ratunku! co mam z tym zrobic?

turysta

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę wykręcić suport z mojego bike bo jak już pisałem w innych tematach strasznie mi się zapiaszczył.

Problem w tym, że nie mogę odkręcić z jednej strony tej "nakrętki" do suporta. Z jedej strony odkręciłem ale z drugiej nie mogę. Gdy chcę odkręcić to cały supor się kręci w kółko razem w tą "nakrętką", ale ona się nie odkręca.

Pomożcie mi! :)

Ja mam suport nie obsługiwalny, ale wyjąć go trzeba. :angry:

jakies straszne problemy masz z tym Kellysem, co chwile gdzies czytam o tym suporcie Twoim,

hmmm dziwny ten problem, jedna poszła a druga nie chce, to jak sie kręci musi wychodzic, no chyba ze gwint zrąbany jakos, a może w złą strone krecisz, bo chyba jeden jest lewy a drugi prawy gwint.

hmmm nie jestem pewien czy jest inny gwint niz z drugiej strony, nie wiem tez który jest który, to odkręć w przeciwną co odkreciłeś druga strone :D , moze tez byc tak, ze mocno go "odkrecałes" a w rzeczywsitosci dokrecałes i moze byc tak, ze zerwałeś gwint, a jak to zrobiłes to chyba musisz sie pozegnać z ramka :P

oczywiscie moge sie mylic co do tego ze z jednej sytrony jest lewy a z drugiej prawy gwint, jak z którejs jest lewy to od strony korby raczej.

no poważnie, jak od strony korby jest lewy gwint, czy jak Ty myslałes ze go odkrecasz to go w rzeczywistosci dokrecałes i mogłes zerwac gwint i temu nic nie idzie, a jak gwint zerwany to nie wiem czy idzie to ponownie nagwintowac

choc wydaje mi sie to mało prawdopodobne zebys go zerwał :P

hmmm no nie wiem, no tak łatwo na pewno nie idzie zerwac gwintu, ale jest mozliweja w starym rowerku Grand miałem od nowosci krzywo wkrecone miski suportu, musiałem po 2 latach kupic nowe i za pomoca młotka jakos weszły i teraz juz jest ok, jakos sie przegwintowały :P

suport wykręca się w tą stronę w którą kręci się podczas pedałowania korbą, czyli od strony zębatek - zgodnie z kierunkiem ruchu wskazówek zegara, a po lewej stronie roweru - przeciwnie :D

Jeżeli gwon poszedło to moze być niefajnie - tzn jeżeli poszedł od strony mufy - jezeli gwint pakietowy - to może chciał zasygnalizoawć zmianę :P

już mi nie zalerzy na tych miskach ("nakrętkach"), wolę aby rama była cała. ale mi się wydaje że jest cała bo te miski ("nakrętki") są plastikowe

a to wszystko wyjasnione odnoscie gwintów, czyli przy korbie jest lewy gwint, ja na Twoim miejscu bym juz poszedł to sprawdzic czy da sie odkręcic :P

to znaczy mam kręcić w prawą stronę aby odkręcić?

bo jak kręciłem w lewą to się nic nie działo, tylko się kręciło w kółeczko.

Jest!! Udało się, gwint w ramie nie naruszony! Chyba muszę wymienić miskę ("nakrętkę"), czy można dostać same miski bez suportu?

Dzięki chłopaki! Jak byśmy mieszkali nie daleko siebie to bym zaprosił na piwko! Ale nie staty nie mieszkamy nie daleko siebie i pozostaje mi tylko DZIĘKUJĘ. :)

' date='2.02.2006, 16:35' post='154061']

Czyżby był załamany psychicznie? :lol:

Nie, nie załamałem się. Wprost przeciwnie! :P:D

Suport jest wogóle nie rozbieralny. :glare: Wygląda tak (ale ja mam innej firmy) http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=83666553

Celem mojim przy wykręcaniu suportu było jego (w jakiś sposó:P oczyszczenie. Były zgrzyty piachu. Ale okazało się że to nie na suporcie tylko na miskach od strony wewnętrzej. :wink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...