Skocz do zawartości

[Przerzutka tylna]Współpraca Deore z wolnobiegiem

cykloAdrian

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, niedawno wymieniłem cały napęd w rowerze, niestety to zabraniu go dwa razy w góry wózek tylniej tylnej przerzutki [shimano Altus] uległ wygięciu wskutek powstałych luzów;/ i przy dwóch najwyższych biegach na wolnobiegu haczy o szprychy koło.

Chce wymienić te przerzutkę na jakąś klasy Deore albo alivio, moje pytanie brzmi czy taka przerzutka będzie dobrze współpracować z 7 biegowym wolnobiegiem. Jeśli nie to jaka jest inna możliwość?

Z góry dzięki za odpowiedź

Adrian

• Mod Team

safian, co ty opowiadasz, każda przerzutka nawet szosowa poza sramem 1:1 i shimano dyna sys będzie działała jak talala w takim zestawieniu. Przecież ich praca zależy tylko od manetek (poza sramem i dyna sys).

Możesz sobie załozyć praktycznie każdą przerzutkę MTB czy szosową, nie ma to za bardzo znaczenia czy to bedzie XT, XTR czy kolejny altus. Uważać musisz dopiero na napędy 10 rzędowe oznaczone jako dyna sys mają inny ratio i nie będą działy z manetkami innymi jak dyna sys. No i jak wspinałem Sram poza kilkoma modelami tez możesz z listy skreślić, chyba ze wymienisz manetki razem z przerzutką.

Przy dyna sys musiał być wymienić przerzutkę kasetę i manetki. Chyba wyczerpująco.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...