Duch Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Jak w temacie czy skręcacie piastę na wyczucie czy macie jakiś "magiczny" sposób, bo u mnie z wyczuciem bywa cienko , wczoraj na skręcaniu piasty zeszło mi przeszło pół godziny, pozatym stałym problemem, jest dla mnie brak trzeciej ręki Zastanawiałem się nad włożeniem już skontrowanej drugiej strony osi delikatnie w imadło wyłożone szmatką, albo filcem; żeby robiło za ta rzeczoną trzecią rękę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sebulba Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Ja robię zawsze tak że dokręcam stożek ręką na maxa, biorę 2 klucze, kontruję nakrętkę i jakimś cudem stożek troszkę się odkręca i ustawia się akurat w pozycji którą chcę - czyli aby było bez luzów i bez dużych oporów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dinsdale Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 na wyczucie, drugą stronę mam już skontrowaną i nakręcam konusa ręką, z reguły nawet nieco ciaśniej niż się wydaje że wystarczy, następnie kontruję i jak się nic nie pochrzani to jest ok, jak nie to luzuję lekko kontrę i dokręcam/odkręcam konusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 4 Marca 2006 Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 na wyczucie, drugą stronę mam już skontrowaną i nakręcam konusa ręką, z reguły nawet nieco ciaśniej niż się wydaje że wystarczy, następnie kontruję i jak się nic nie pochrzani to jest ok, jak nie to luzuję lekko kontrę i dokręcam/odkręcam konusa. no tak, ale jak to zrobic w przedniej piascie, gdy są uszczelniacze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 4 Marca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 no tak, ale jak to zrobic w przedniej piascie, gdy są uszczelniacze? Zdjąć je. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krezystof Napisano 4 Marca 2006 Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Złożyć jak złożyć, ale w starych rowerach zrobić zeby nie latało koło na boki przez luzy w piaście :/ Tego zrobić nie umiem A jezdze takim do szkoły staruchem 9 letnim i tlne koło niestety lata a do serwisu jezdzic nie bede bo po 50 km z powrotem lata :/ Lekarstwo macie na to? Poza wymianą koła bo to było w Sierpniu wymieniane i grosza mi szkoda na ten rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dinsdale Napisano 6 Marca 2006 Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 może problem w Twoim przypadku tkwi w zaciskach (szybkozamykaczach czy jak to się zwie ) o ile takie masz w tym starym rowerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krezystof Napisano 6 Marca 2006 Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 gdzie tam jak powastal ten rower to nie wiedzieli co to jest chyba Zwykłe śruby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 8 Marca 2006 Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 moze poscierales miski ( czy jka sie to nazywa) w piascie? i musisz przeplesc kolo:D? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krezystof Napisano 8 Marca 2006 Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 To koło byłoby droższe od całego roweru chyba A od czego zużywają się te miski? W starym kole rozwaliłem miski i tam ze srodka tak fajnie metal wychodzil (warstwy tego metalu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 8 Marca 2006 Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 nie wiem mogą sie np .lozyska wbic jak za mocno zakrecisz itp. Pozdrawiam PoleK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.