emin Napisano 19 Września 2011 Udostępnij Napisano 19 Września 2011 W szosówce jest napęd shimano 105 2x10. Mam zamontowaną przerzutkę przód shimano 105 i 2 blaty. Czy po zmianie manetki przedniej i korby na 3 blaty przerzutka mi to obsłuży? Pozdrawiam emin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 19 Września 2011 Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Wydaje mi się że tak bo po zmianie korby zmienisz suport na dłuższy a więc przerzutka będzie miała do obsłużenia prawie taki sam zakres. Nie jestem pewien jak to jest w szosówce ale wydaje mi się że do zmiany będzie również manetka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrzanek Napisano 9 Października 2011 Udostępnij Napisano 9 Października 2011 U Shimano manetki szosowe są uniwersalne, obsługują 2 i 3sp. Musisz wymienić przednią przerzutke z FD-5600 na FD-5603 oraz tylną przerzutke z FD-5600SS na FD-5600GS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.