thestig18 Napisano 18 Września 2011 Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Witam od pewnego czasu mam taki problem w kołe szosowym że felga sama się krzywi podczas jazdy ostatnio nawet pękła mi szprycha felga zastała nacentrowana ale już czuć jakie jest bicie raczej góra doł. Czy jest to spowodowane wielokrotnym centrowaniem ? co mam z tym zrobić zapleść felgę na nowych szprychach ? proszę jakieś rady pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 18 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Felga ci się krzywi czy koło rozcentrowuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thestig18 Napisano 18 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Cały czas wraz z przebiegiem robi się coraz większe bicie aż szprycha nie wytrzymuje i szczela przynajmniej tak było ostatnio teraz robi się bicie góra dół nie wiem czego to jest wina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 19 Września 2011 Udostępnij Napisano 19 Września 2011 szczela To mamy takie słówko? Najpierw sobie kup słownik. Polecam, wydatek niewielki, a korzyści ogromne. Koło.. hmm.. Jakie teraz masz części? W sensie obręcz, szprychy, piasty, ile Ty ważysz, jaki styl jazdy, etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thestig18 Napisano 19 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Sory za zwrot ale przecież każdy chyba wie o co chodzi. Piasta felga i szprychy są produkcji Maillarda rocznik 86 moja waga to 70kg i preferuje asFalt lecz niestety często dziurawy. Sprawdzałem naciąg wszystkich szprych i na moje oko to połowa jest zdecydowanie za mocno naciągnięta. edit by Pixon Twoja ignorancja poprawnego pisania jest nie do zaakceptowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionek Napisano 19 Września 2011 Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Troche stare te kółka,możliwe , że się już wyrobiły obręcze i są niczym "plastelina".Zależy też jak jezdzisz ;)Jak chcesz to możesz kupić nowe szprychy bo te pewnie są lekko pogięte i rozciągnięte.Na twoim miejscu lepiej by bylo kupić nowe koła - było by to najopłacalniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thestig18 Napisano 19 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Rower jak i felga troszkę stara ale mało ma przejechane z 20 lat stał nie używany teraz go odnowiłem i zrobiłem 3,5k i sa problemy z delikatnymi oponkami no i z ta felgą. Moje problemy zaczęły się jak byłem zmuszony wracać 30km na flaku i felga się w jednym miejscu wygięła ale to naprostowali i nacentrowali felgę ale dalej sama się krzywi może szprychy maja rożny naciąg i najlepsza będzie wymiana wszystkich bo zakup nowego koła to spory wydatek. Proszę znawców o wypowiedzenie się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.