PrixPL Napisano 18 Września 2011 Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Witam wpadłem na pomysł żeby zrobić sobie pierwszą dłuższą wycieczkę rowerem. I mam taki problem bo mam mapę zwykłą (papierową) zaznaczyłem na niej trasę i teraz chciał bym ją przenieść na jakąś mapę na komputerze a z komputera na telefon. W telefonie mam GPS i chciał bym aby on mnie poprowadził bo nie znam tych rejonów gdzie jadę. Jest jakiś program czy coś w tym stylu aby tak zrobić ?? Telefon to Sony Ericsson Xperia X10 mini pro z androidem. Nie wiem czy zrozumiale napisałem więc jak coś to pytajcie. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikan Napisano 23 Września 2011 Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Możesz wprowadzić trasę do serwisu gpsies.com potem zrobić eksport trasy do "tracku". Track ładujesz do telefonu i możesz nawigować wg śladu na mapie w gpsie. Wygodniejszą opcją jest eksport śladu z gpsies do "trasy", wtedy gps będzie nawigował za Ciebie, niemniej jest to nieco trudniejsza opcja, zależy jakie masz oprogramowanie do nawigacji. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz2050 Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Kolego instalujesz nawigację "Sygic Aura" (na Androida), planujesz trasę według mapy i w drogę! Sprawdza się znakomicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klinner Napisano 6 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 konkretnie droga przeniesienia mapa -> komputer -> telefon wyglądałaby tak: mapa -> komputer: można skorzystać z opcji wyznaczania trasy na mapie np. na traseo - opcja "rysuj ślad ręcznie". Korzystając z toola rysujesz trasę na mapce komputer -> telefon: na telefon pod Androidem wgrywasz aplikację Traseo z Android Market albo stąd odpalasz app, logujesz się na konto, pobierasz swoją trasę i jedziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.