Skocz do zawartości

[rama] Budżetowy full czy zostać przy ht ?

sebaxgh

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Warto się pakować w coś takiego http://allegro.pl/markowa-rama-full-kellys-beast-wandal-paczka-0-zl-i1818754965.html ? Dostałem zastrzyk gotówki i pomyślałem żeby zmienić ramę, ale czy warto taką kupować ? Czy taki tani full będzie mniej wytrzymały od HT ?(mam Kands Energy 1300) Ogólnie to do XC, ale jak to bywa czasami trzeba zeskoczyć z jakiegoś murku czy hopka się trafi :P (więc lądowanie z ok 50-60cm) z tą ramą nie ma problemów, ale myślę że na fullu był by lepszy komfort jazdy - na dziurach i przy ewentualnym lądowaniu.

Do wydania mam ok 800-900zł i waham się czy zmieniać ramę czy kupić sobie na przód Epicon'a

Napisano

Nie warto bo to jeden z najgorszych fulli jakie miałem okazję ujeżdżać. Już lepiej kupić jednozawiasa niż tego pseudo czterozawiasa. Skok 80mm to za mało nawet do XC, teraz standardem jest 100-120mm.

Napisano

Nie tak dawno kupiłem na allegro dwie ramy: jedną Ghost AMR 5700 z damperem X-fusion O2 (dla mnie), drugą Borman Team FS z damperem RS Monarch 3.1. (dla syna)- plus stery, sztyca i hak.

Obydwie używane ale stan praktycznie jak ze sklepu :thumbsup: . Średnio wyszło po 1500 za sztukę. Za nowe musiałbym zapłacić po około 3000. Ramy kupiłem dokładnie o takiej geometrii (i rozmiarze) jakiej szukałem.

Warto zatem szukać i przeglądać Allegro (mi zajęło to około 2 m-cy).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...