maxwwy Napisano 18 Września 2011 Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Tak jak w temacie jaki amor Do Kross Hexagon V3 Do 150zł Ważę między 75kg a 80kg Co dla mnie będzie dobrego i wytrzymałe . Proszę najlepiej o jakieś linki allegro czy coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 18 Września 2011 Udostępnij Napisano 18 Września 2011 W tej cenie nie ma amorów dobrych i wytrzymałych... W tej cenie w miarę sensowny będzie tylko ten suntour choć dla ciebie będzie pewnie za miękki. Za takie pieniądze można by już poszukać czegoś używanego np.: Rock Shox Tora Rock Shox Dart2 Choć używki trzeba dokładnie sprawdzać przed kupnem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxwwy Napisano 18 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Choć używki trzeba dokładnie sprawdzać przed kupnem. Co masz na myśli ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faststek Napisano 18 Września 2011 Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Chodzi o to by dowiedzieć się od właściciela o szczegóły takie jak: -przebieg -serwisowanie(czy było i kiedy) -stan uszczelek kurzowo-olejowych i ślizgów -stan goleni górnych i dolnych(jak i również lakieru na dolnych) -stan korony i rury sterowej(czy była modyfikowana, spawana etc.) -kompatybilność z naszym rowerem(średnica i długość sterówki, długość całkowita amortyzatora(by nie zmienić za bardzo geometrii), mocowanie hamulców) -usterki i cena/sposób radzenia sobie z nimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 19 Września 2011 Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Tak jak napisał faststek, a trzeba to sprawdzić bo jeśli trafisz nieuczciwego sprzedawcę to wciśnie ci zatarty amor którego to naprawa nie będzie opłacalna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxwwy Napisano 21 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2011 A może mi ktoś podać link na allegro do Sr sountor XCM Taki jak będzie dobry do Hexagona V3 2011 Chodzi mi bo nie wiem jaka rura długość nie znam się na tym . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faststek Napisano 21 Września 2011 Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Długość rury mierzy się od korony(to co styka się z ramą) do końca mostka, to jest szukana długość rury odjąć ~3mm. Jeśli boisz się, że źle zmienisz to kup nowy np.ten To słaby sprzęt raczej poszukałbym Darta 2 albo Tory używanej ale to trzeba wiedzieć jaką długość rury się ma i popytać ogólnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxwwy Napisano 21 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2011 A jak kupię ten co podałeś to on będzie na pewno dobry Według tego mam mieć długość sztycy 120mm dobrze rozumiem ?? a średnica jaka są różne jak to z tym jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 21 Września 2011 Udostępnij Napisano 21 Września 2011 120mm ma sama główka ramy. Trzeba do tego dodać wysokośc sterów, podkładki i wysokość mostka. W Hexie jest główka pod stery 1 1/8". I taka musi być średnica sterówki. Tak poza tym, 150zł na widelec to strasznie mało, kupisz najwyżej jakieś padło, które coś tam się tylko ugina i szybko łapie luzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxwwy Napisano 21 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Ten sr XCM będzie dobry ma się rozumieć . Kolego nie stać mnie na lepszy a kasa mnie się nie trzyma więc nie ma mowy o odkładaniu będę miał 200 zł na amorek i myślę nad xcm poważnie bo kolega ma w mbike i jest super . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 21 Września 2011 Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Uwierz, dozbieraj chociaż do XCR LO (od 250zł), bo będziesz sobie pluł w twarz, że kupiłeś to, co kupiłeś, zamiast jeszcze troszkę poczekać i mieć coś, co można już nazwać amortyzatorem. Idzie zima, nie ma co spieszyć się z zakupami. Jeździłem na takim XCM, więc wiem, co mówię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faststek Napisano 21 Września 2011 Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Amortyzator to mimo wszystko ważna część która ma też wpływ na komfort i nie warto oszczędzać bo po co później wymieniać jak się posypie albo jak się zablokuje po jakimś czasie i nie będzie się uginał. Lepszy amortyzator ponadto uprzyjemni Ci wyjazdy w teren tu masz XCR LO za 250 z przesyłką. Najlepiej to porozglądaj się po allegro i większych sklepach rowerowych to na pewno znajdziesz coś dla siebie, teraz jest koniec sezonu to będą wyprzedaże. Wracając do sterówki to chodzi o ten wymiar. Ale tylko jeśli chodzi o używane, nowe będą miały długie rurki i trzeba będzie je przyciąć odpowiednio i nabić "gwiazdę"(albo "szyszkę" jak kto woli) ale to lepiej niech zrobi serwis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porsche123456 Napisano 22 Września 2011 Udostępnij Napisano 22 Września 2011 kolego sam mam teraz w rowerze xcm' i po 600km zlapal juz luzy, a uzwam go zgodnie z przeznaczenem ogolnie to kiepsko dziala bez pryskania w niego brunoxa deo juz dawno by nie dzialal. Tak jak wyzej dozbieraj min. do Sr Suntora XCR LO. Pozdrawiam:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxwwy Napisano 22 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Dzięki za te odpowiedzi i wasze zdanie to ja poczekam ten tydzień dwa i kupie ten XCR ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karas39 Napisano 24 Września 2011 Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Uwierz, dozbieraj chociaż do XCR LO (od 250zł), bo będziesz sobie pluł w twarz, że kupiłeś to, co kupiłeś, zamiast jeszcze troszkę poczekać i mieć coś, co można już nazwać amortyzatorem. Idzie zima, nie ma co spieszyć się z zakupami. Jeździłem na takim XCM, więc wiem, co mówię. a w zime są tańsze części do rowerów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 24 Września 2011 Udostępnij Napisano 24 Września 2011 To jedno. Drugie to to, że i tak idzie zima, więc sprzęt nie będzie potrzebny "na już". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.