BitchFR Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Witam, mam problem z wybraniem rozmiaru korby i wkładu suportu. W moim poprzednim hussefelcie pękły łożyska i zatrzymała się korba to już mój 3 suport i zastanawiam się nad nowym, a nie wiem jaki dobrać. Mam rame Ns Bitch z 2007 roku! Słyszałem, że różni się od tych z 2008 ale nie mogłem znaleźć dokładnych danych. znalazłem jeszcze fajny zestaw na allegro jednak zastanawiam się nad tym czy będzie pasować. http://allegro.pl/pancerna-korba-shimano-fc-m545-36-22-175mm-bsa-i1821214287.html czyli shimano fc-m545 Dzięki, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 17 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Jeżeli tylko masz mufę 68/73 i gwint ang. to jak najbardziej korba będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BitchFR Napisano 18 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Raczej mam taki rozmiar. Wiem że tymi podkładkami można ten rozmiar zmieniać ale własnie nie wiem jak je założyć:[ Lub po prostu dam do serwisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adas651 Napisano 18 Września 2011 Udostępnij Napisano 18 Września 2011 jeździsz z przerzutką czy bez? do takiej ramy to by pasowała bmx-owa korba zalezy jeszzcze jak jeździsz ale pomyśl np nad czymś w stylu octane one 3PCS co do podkładek w tej shimano to dajesz dwie z lewej i jedną z prawej i sprawdzasz czy ci blat korby nie ociera o rame Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombell Napisano 18 Września 2011 Udostępnij Napisano 18 Września 2011 adas651 Na jakiej podstawie twierdzisz, że do takiej ramy bardziej pasują korby BMXowe skoro Bitch do 2007 roku był maszyną do typowego ht fr z gwarancją na dwupółki nawet do 180mm skoku. Co do mufy to z tego co pamiętam 73mm, Euro bb oczywiście. Więc korba i suport pasują. Co do podładek to wszystko będzie w instrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BitchFR Napisano 18 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2011 nie jeżdżę w streecie więc mam przerzutki z ocieraniem blatu o rame miałem duże problemy ale mam nadzieje że tu mi się uda Z tą długością ramienia nie będzie problemów ze sztywnością ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faststek Napisano 18 Września 2011 Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Nie powinno być problemów zintegrowana oś + zewnętrzne łożyska to chyba najsztywniejsze rozwiązanie jeśli chodzi o korbowód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adas651 Napisano 18 Września 2011 Udostępnij Napisano 18 Września 2011 adas651 Na jakiej podstawie twierdzisz, że do takiej ramy bardziej pasują korby BMXowe skoro Bitch do 2007 roku był maszyną do typowego ht fr z gwarancją na dwupółki nawet do 180mm skoku. ponieważ myśle że łożyska z korb bmx-owych będą bardziej wytrzymałe słabą stroną suportów hollowtech2 są właśnie łożyska poza tym w do misek shimano nie można dokupić później samych łożysk (1mm różnicy) i trzeba zmieniać suport na np: najtańszy accenta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BitchFR Napisano 18 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2011 no własnie wole już kupić cały suport niż łożyska mniej roboty a ta sama cena prawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombell Napisano 18 Września 2011 Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Tylko, że korba BMX jest pod blaty 1/8" a te ciągną za sobą konieczność używania takowych łańcuchów co równa się konieczność ss. Można dokupić pająki i bawić się w przeróbkę korb na blaty MTB ale waga takiego zestawu będzie równa dwóm kompletom korb MTB. Do tego łożyska w suporcie Euro BB 22mm są mikrospokijne, i mniej wytrzymają od zewnętrznych HT2. Więc do muf Euro bb jedynie słabsza oś 19mm miała by sens. A co do suportu Shimano to racja jest słaby jakościowo, sam musiałem wymieniać łożyska po krótkim czasie i da radę aczkolwiek plastikowe uszczelniacze ciężko wcisnąć a i tak na koniec pękła mi miska. Więc z tym się zgodzę. Wracając bezpośrednio do tematu, jeśli nie zależy ci na wadzę to polecam od serca zestaw RF Evolve DH, niedawno nówki w okolicy 350zł sprzedałem, ramiona + suport, a sprzęt naprawdę ciężko zajechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BitchFR Napisano 18 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Nie stać mnie niestety nawet na dorzucenie tej stówy.Często ląduje na płasko i obawiam się właśnie o wytrzymałości osi i korb, a sam wkład mógłbym sobie wymienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombell Napisano 19 Września 2011 Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Nie masz tej stówy to szukaj używek. Korby naprawdę pancerne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BitchFR Napisano 20 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2011 no jest na allegro używka evolv'a może popróbuje szczęscia w licytacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BitchFR Napisano 22 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2011 wylicytowałem evolve dh ! zastanawiam się czy nie kupić do niego jakegoś nowego suportu np zwykłego accenta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombell Napisano 22 Września 2011 Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Oryginalny RF miażdży wszystkie na maszynach praktycznie, dobrej jakości łożyska, dobrze uszczelniane i dobrej jakości plastiki. Same miski też ciężko zajechać nawet francuzem. Więc jeśli nawet używany to serwis łożysk i będzie kręcił się dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BitchFR Napisano 23 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Okej powstrzymam się:] a powiedzcie mi jeszcze jak mam suport 73mm to zakładać 2 podkładki od lewej i jedną z prawej (z koronkami) czy w ogóle ich nie zakładać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.