Skocz do zawartości

[Łańcuch] Zerwana spinka i wypadły dwa ogniwa.

Adrianox360

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś zapinałem spinkę, bo myłem łańcuch i chyba źle ją zapiąłem bo w czasie jazdy się zerwała. Tak to wygląda, że na pierwszym i drugim końcu łańcucha nie ma tej okrągłej tulejki(ogniwa??) Przedstawię to na foto. Spinka do wymiany ale nie wiem czy to konieczne, zgubiły mi się te dwie tulejki i ten bolc(rdzen)co wchodzi. Da się to dokupić? Czekam na podpowiedzi.

foto:

903_20110917965_tn.jpg

427_20110917966_tn.jpg

Tulejki wystarczy wyjąć ze starego łańcucha, natomiast do skucia potrzebny będzie pin do skuwania nowych łańcuchów. Shimano daje do swoich łańcuchów, w rowerowym powinni Ci dać za free, lub za 1zł :)

Sprawdź, czy te 2 blaszki nie są powyginane, jeżeli będą, trzeba je wymienić.

Te dwie blaszki czyli spinka ma wyrobione te otwory na pin i chyba dlatego się rozleciało. Pozostaje mi kupić spinkę i pin. Jeżeli starego łańcucha nie posiadam, to te dwie okrągłe części(tulejki) też da radę kupić w rowerowym?

PS> ze spinką KMC sporo się męczyłem, zwłaszcza gdy pierwszy raz zakładałem i chyba dlatego ją wyrobiłem :)... Polecasz jakąś tanią i w miarę dobrą spinkę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...