Adrianox360 Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Dziś zapinałem spinkę, bo myłem łańcuch i chyba źle ją zapiąłem bo w czasie jazdy się zerwała. Tak to wygląda, że na pierwszym i drugim końcu łańcucha nie ma tej okrągłej tulejki(ogniwa??) Przedstawię to na foto. Spinka do wymiany ale nie wiem czy to konieczne, zgubiły mi się te dwie tulejki i ten bolc(rdzen)co wchodzi. Da się to dokupić? Czekam na podpowiedzi. foto: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Tulejki wystarczy wyjąć ze starego łańcucha, natomiast do skucia potrzebny będzie pin do skuwania nowych łańcuchów. Shimano daje do swoich łańcuchów, w rowerowym powinni Ci dać za free, lub za 1zł Sprawdź, czy te 2 blaszki nie są powyginane, jeżeli będą, trzeba je wymienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianox360 Napisano 18 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Te dwie blaszki czyli spinka ma wyrobione te otwory na pin i chyba dlatego się rozleciało. Pozostaje mi kupić spinkę i pin. Jeżeli starego łańcucha nie posiadam, to te dwie okrągłe części(tulejki) też da radę kupić w rowerowym? PS> ze spinką KMC sporo się męczyłem, zwłaszcza gdy pierwszy raz zakładałem i chyba dlatego ją wyrobiłem ... Polecasz jakąś tanią i w miarę dobrą spinkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 18 Września 2011 Udostępnij Napisano 18 Września 2011 IMHO jedyna sluszna spinka moim zdaniem ConnexLink Wippermann Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 18 Września 2011 Udostępnij Napisano 18 Września 2011 jeśli to 9 rzędowy łańcuch to jeszcze spinka złota srama pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianox360 Napisano 19 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Kupiłem z ciekawości najtańszą spinkę KMC za 5zł. Założyłem w minutę i póki co ładnie chodzi. Jeżeli pójdzie, kupię sram albo Wippermann. Dzięki za pomoc. DO ZAMKNIĘCIA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.