Rocker Napisano 17 Września 2011 Napisano 17 Września 2011 Witam. Chcę w najbliższym czasie zakupić rower trekkingowy. Znalazłem 9. modeli które wg. mnie są godne uwagi: 1.Merida - Crossway TFS 100-V 2.Merida - Crossway TFS 100-D 3.Merida - Crossway TFS 40-V 4.Merida - Crossway TFS 40-D 5.Merida - Crossway TFS 20-D 6.Kellys - Saphix 7.Kellys - Axis 8.Kellys - Axis Classic 9.KTM - Life one Który z nich najlepiej wybrać, chcę coś taniego, trwałego i aby ogólnie dobrze się jeździło na trasach. Zrobiłem w programie MS Excel spis tych rowerów i ich części dla łatwego porównania Z góry dzięki za pomoc
nemo2009 Napisano 17 Września 2011 Napisano 17 Września 2011 Wybrałbym kellys Axis i Meridę z hamulcami hydraulicznymi.Te modele wyróżniają się właśnie takimi hamulcami.Pozostały osprzęt we wszystkich modelach jest porównywalny.To są rowery krosowe.
w203 Napisano 19 Września 2011 Napisano 19 Września 2011 a posiadasz również porównanie wagowe tych rowerków? ja również jestem na etapie poszukiwania crossa. jestem ciekaw tych wag Merid, na stronie brak info.
Rocker Napisano 20 Września 2011 Autor Napisano 20 Września 2011 Niestety nie znalazłem informacji o wagach. Informacje są ze stron producentów a tam rzadko podają wagi. PS. Sory za pomyłkę w temacie - wiem ze pomyliłem cross z trekingiem ale niestety nie mam możliwości zmiany tego.
lukasz78 Napisano 20 Września 2011 Napisano 20 Września 2011 Ja śmigam na Kross Trans Alp, przejechałem nim dokladnie 5773 km i sprzet chodzi elegancko, nic się nie psuje, chciaż mistrzem dbania o rowery to ja nie jestem I wygodny jest, trasy rzędu 150 km robi się na nim bez problemu. Uwaga: Rowerek jest obciążony kupą żelastwa takiego jak bagażnik, prądnica w przednim kole czy blotniki. Dla mnie to wyposażenie jest zaletą, ale dla niektórych jest zbędnym ciężarem, więc uprzedzam uczciwie. Zresztą sądząc po modelach, które analizujesz, to bardziej szukasz roweru crossowego niż trekkingowego
handy100 Napisano 21 Września 2011 Napisano 21 Września 2011 Witam Kross Level A2 XT - sprzedają go teraz w niskiej cenie (1799). A osprzęt pierwsza klasa, za Meridkę lub Unibike trzeba by było dorzucić z 800 zł
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.