Skocz do zawartości

[hudrauliczne] Jakie do ok. 1700PLN

zyla82

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Udało mi się odłożyć trochę gotówki na nowe hamulce, jednak nie wiem jakie wybrać w przedziale do 1700PLN. Dużo dobrego słyszałem o hamulcach Formula RX oraz Shimano XTR, jednak nie wiem na które się zdecydować. Hamulce przeznaczone do maratonów, raczej w suchych warunkach (Australia). Chętnie wysłuchałbym opinii na temat hamulców w tym przedziale cenowym, które skuteczniejsze? łatwiejsze w serwisowaniu? itp.

Napisano

olomasterRacja, ale czy to najlepszy wybór w tej cenie? Czy może szukać czegoś innego?

iwan1245 Jakie byś brał, podaj konkretne modele i co za nimi przemawia?

Dzięki za linki, ale już to przerabiałem. Raczej chodzi mi o konkrety, które lepsze i dlaczego? Wiem, że ile osób tyle opinii, ale myślę że jakoś po opiniach dojdę co będzie odpowiednie dla mnie. Z góry dzięki za porady.

Napisano

wiesz moim zdaniem hamulce w tej cenie to lekka przesada , w tej chwili płacisz za wyższy model a nie za niezawodność . Ja bym kupił komplet za ok 1k , a reszte włożył w coś innego . Osobiście bym wybrał avid code cr

ja jeszcze nigdy się nie "przejechałem" na avidach . moim zdaniem to najlepsza firma produkująca hamulce (jakość/cena)

prawda hamulec avid code nie należy do najlżejszych , ale moc hamowania i modulacja przy hamowaniu , nie ma sobie równych . A jak jeszcze rocznik 2011 to w ogóle odjazd

Napisano

Niby racja, ale pieniądze zarabiam na emigracji i na coś trzeba je wydać, a chciałbym je wydać na mój jednoślad. Tak więc budżet jaki podałem to jedynie przybliżona wartość, może być więcej może być mniej. Ale jak już wydawać takie pieniądze to na coś porządnego.

Jakoś na wadze nie zależ mi tak bardzo, choć fajnie by było gdyby były niezawodne i lekkie zarazem. No ale wszystkiego na raz nie można mieć.

Napisano

avid jest niezawodny i swietny ale jesli chodzi o soczyste (juicy 5 lub 7)

elixiry powiem ze sa bradziej delikatne

obecnie mam elixiry cr i jednak mysle o przesiadce na formule r1....

ja na r1 miałem okazje sie przejechać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...