Amator Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Witam czy da się zamienić tylny hamulec Avid BB5 tak żeby założyć go na przód? kiedyś jak kupowałem w sklepie takowy hamulec to powiedzieli, że tylnych już nie mają tylko przednie. Po chwili sprzedawca powiedział, że zamieni mi przedni na tylni tylny i nie potrwało to nawet 5minut, a on mi sprzedał przedni jako tylni tylny( pasował idealnie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 w mechanikach oba zaciski są takie same więc można je zamieniać, w jakim celu chcesz zamienić zaciski? jeśli słabo hamują to sprawdź stan okładzin, przeczyść klocki i tarcze a potem ustaw zaciski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vidoq5 Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 wszystko zależy od adapterów jakie założysz, czy na tył, czy na przód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator Napisano 17 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2011 videoq5 geniuszu właśnie oto chodzi, aby zamienić adapter, aby na przód pasował. tobike hamują świetnie po prostu mam z innego roweru 1 hamulec tylny avida bb5 i chciałem założyć na przód do rowerku który teraz mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 17 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Jeżeli taki sam rozmiar tarczy i mocowania to adapter też będzie ok :c Zaciski są jednakowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator Napisano 17 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Rozmiar tarczy taki sam, ale jest problem czy jest możliwe, żeby adapter nie pasował do amora? (RS Dart 2) Czy może źle przykładam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaxgh Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Z tego co widzę to w tym amorku jest mocowanie Post Mount więc nie potrzeba żadnego adaptera, przykręcasz od razu zacisk (przynajmniej u mnie tak jest) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator Napisano 17 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Właśnie tak myślałem, aby bez adaptera przykręcić, ale wolałem się upewnić. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.