RafalSBK Napisano 16 Września 2011 Napisano 16 Września 2011 Witam, jak w temacie, kompletnie się nie znam na tego rodzaju piastach. chce kupić jakaś piastę, im niższa cena tym dla mnie lepiej, najlepiej jak by się cenowo zmieścić w 100zł może być używana, na piaście chce zapleść szprychy w podobny sposób kiedyś już miałem tak zaplecione koło, ale było tyle chętnych że dałem się namówić na sprzedaż. i tak poza tym to co sądzicie o takim zaplocie? Wiem tylko że jak pęknie jedna szprycha to druga od razu traci naciąg i to jest jedyna wada o jakiej wiem.
maciejski Napisano 16 Września 2011 Napisano 16 Września 2011 A po co w zasadzie coś takiego robić? Jeździsz na rowerze czy pokazujesz go koleżankom?
Bombell Napisano 16 Września 2011 Napisano 16 Września 2011 A jaką masz ramę w ogóle? Zaplot prócz efektu wizualnego (pozytywnego czy negatywnego pozostawiam do oceny) nie ma żadnych innych zalet. A tymbardziej nie nadaję się do jakiejkolwiek ostrzejszej jazdy.
RafalSBK Napisano 16 Września 2011 Autor Napisano 16 Września 2011 co do zaplotu to już jest pewne że taki nie będzie, rama GT DHI race, potrzebuje koło na tył dopiero mam zamiar zacząć przygody z DH, jak do tej pory to były bardziej enduro, FR. więc co do sprzętu nie musi być jakies profesjonalne, czy bardzo wytrzymałe
Bombell Napisano 17 Września 2011 Napisano 17 Września 2011 No rama ma już parę latek więc trzeba to też wziąć pod uwagę. Co do piasty to za te pieniądze pozostaje ci szukać używek. Będzie to raczej Novatec lub jego rebrandy DC, NS,Dart czy inne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.