Skocz do zawartości

[Przeróbka] Rockrider 5.2 na "miejski"

paivs

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jestem zupełnie zielony w kwestii rowerów. Parę lat temu zakupiłem B'Twin Rockrider 5.2 w niejakim niebieskim sportowym markecie o nazwie Decathlon. Z mojego roweru, który jest de facto typu górskiego (MTB), chciałbym uzyskać coś na wzór vtc czy miejskiego, a może szerzej: "komunikacyjnego" :rolleyes: . Nie wiem co do końca trzeba zmienić, ale oto co wstępnie wykombinowałem:

• zmiana kół z 26'' na 28''
    zamiana opon na węższe i mniej "górskie"
    nałożenie na układ napędowy (tarcze) czegoś co zapobieże "wcinaniu" prawej nogawki do środka
    zmiana kierownicy z "płaskiej" na "krzywą"
    montaż jakiegoś bagażnika czy czegoś w tym stylu, z tyłu

Zweryfikujcie czy te zmiany są a) możliwe, b ) konieczne (jeśli spełniają pkt a), doradźcie jakieś inne przeróbki oraz podajcie przykłady tych nowych części. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Btw. jeśli zły dział/było(szukałem podobnego tematu, ale znalazłem tylko przeróbkę z MTB na szosę) to proszę przenieść/zamknąć.

Pozdrawiam :)

Napisano

Niestety ale w ta rama nie ma możliwiości zamontowania kół 28".

Nie wiem jak z bagażnikiem, ale kierownicę i opony możesz wymienić.

Napisano
Niestety ale w ta rama nie ma możliwiości zamontowania kół 28".

Nie wiem jak z bagażnikiem' date=' ale kierownicę i opony możesz wymienić.[/quote'] Dzięki za odpowiedź. Czyli moja główna koncepcja padła. Ale opony i kierownica to zawsze coś. A jak z tym "zabezpieczycielem" nogawek? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...