Fenek001 Napisano 16 Września 2011 Napisano 16 Września 2011 Siema, na początek sorry za nazwę tematu, ale nie miałem lepszego pomysłu ;p Dobra, zamierzam kupić sobie nowy zestaw lampek i licznik. Tak myślę nad: Sigma PAVA, Sigma HIRO, Sigma BC 1909 HR. Moje pierwsze pytanie: Czy sigma co roku wprowadza nowe produkty? Więc, czy się opłaca kupować te, czy poczekać do nowego sezonu, katalogu i produktów? Czy ktoś ma któreś z tych rzeczy i czy może mi je polecić? I co w ogóle sądzicie o tym Pozdrawiam
Furc Napisano 16 Września 2011 Napisano 16 Września 2011 Pava jest bardzo fajna, z akumulatorami i ładowarką pełen luksus. Hiro ładna zgrabna ale za ta cenę dużo lepiej świeci np: Sigma Tail Blazer. Na rewolucję w kolekcji Sigmy raczej się nie zapowiada. Licznik tez jest OK.
Fenek001 Napisano 16 Września 2011 Autor Napisano 16 Września 2011 Faktycznie ten Sigma Tail Blazer jest lepszy od hiro Może nie ze względu na moc i widoczność (ponoć hiro widać do 300m , a Blazer'a do 200m), ale ma 3 tryby świecenia, a hiro tylko 1 Aha i jeszcze 2 kwestie: Czy kupować ładowarkę do Pava i czy jest szansa, aby ceny zmalały na nowy sezon lub w zimę, czy nie bardzo ??? A! Jeszcze jedno: Ktoś ma wyżej wymieniony licznik? Może podzielicie się opiniami lub spostrzeżeniami? Jest OK? I czy mit o słabej łączności bezprzewodowej jest prawdą? Czy nie? Właśnie teraz przeglądając allegro trafiłem na może nie fajnie wyglądający zestaw (jak dla mnie ) ale z tego co piszą maxxx wydajny i za przystępną cenę. Co o tym sądzicie? MacTronic BPM170L SCREAM + WALLE Ktoś się wypowie?
ukaniex Napisano 16 Września 2011 Napisano 16 Września 2011 Broń Boże nie kupuj licznika Sigmy. Użytkuję w/w model od marca. Szanuję sprzęt, nigdy nie upadł, nie pływał. W tym momencie kleiłem 2x tą gównianą srebrną ramkę która trzyma przyciski. Sreberko się złuszczyło a ramka odpadła przy zdejmowaniu licznika oraz przy klikaniu... Przykleiłem ją na superglue, część odpadła na dobre, plastik gdzieniegdzie się rozpuścił a obudowa wyświetlacza zmatowiła się i popękała. Słowem jedno wielkie gówno za zbyt duże pieniądze. Za 300zł kupiłbym polara.
Piksel Napisano 16 Września 2011 Napisano 16 Września 2011 Nie mam co prawda doświadczeń z wyższymi modelami, ale 1606 spisuję się bez zarzutu, a leżał sporo razy na ziemi.
Fenek001 Napisano 16 Września 2011 Autor Napisano 16 Września 2011 Właśnie mój tata ma 1609 i widzę, że dobrze chodzi, ale bym chciał coś z pulsem i kadencją. A jakiś zamiennik sigmy? Jakaś inna dobra firma? A! I jeszcze lampka! Tak jak na allegro patrze to znalazłem SkyRay CREE. Kosztem jak Pava, ale ze zdjęć i lumenów o wiele lepiej świeci Ale czy jest dobra jakościowo?
Fenek001 Napisano 17 Września 2011 Autor Napisano 17 Września 2011 A może gdzieś w necie jest jakaś stronka z testami lampek rowerowych? Bym sobie porównał parę modeli
ukaniex Napisano 17 Września 2011 Napisano 17 Września 2011 Nie myślałeś o tym? http://allegro.pl/listing.php/search?string=bocialarka&category=0&sg=1¶ms_top_cookie=635c8699ec6a48ca70780f0e041b45ce82fe39d8
Fenek001 Napisano 17 Września 2011 Autor Napisano 17 Września 2011 Ten za 200 zł nawet fajny, ale chyba tak jak z tych zdjęć widzę nie lepszy od SkyRay CREE. Tylko podstawowe pytanie o jakość. Czy to są firmowe lampki, które będą służyć?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.