sylwiasg Napisano 16 Września 2011 Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Witam Wam wszystkich! Planowałam na ten rok trasę naddunajską, począwszy od Passau w Niemczech do Bratysławy na Słowacji, lecz nie wyszło-brak chętnych. Chciałabym ją zrealizować w kolejnym roku - 2012 i tym samym rzucam wątek, może znajdzie się ktoś chętny. Mam już w domu wszelkie materiały dotyczące tej trasy, od mapek, poprzez katalog z noclegami czy też atrakcjami do zwiedzenia. Trasa Passu-Bratysława liczy sobie około 420km. Jest to bardzo lajtowa trasa, bo jedzie się cały czas wzdłuż Dunaju, z kilkoma małymi wyjątkami. O górkach nie ma mowy ;P rzeka nie płynie pod górkę jedzie się z biegiem Dunaju. Trasą jechał już kiedyś mój kuzyn i mówił, że widoki są cudowne. Z noclegami ponoć też nie ma żadnego problemu, jest ich do wyboru do koloru.... od Gasthausów przez kwatery prywatne do campingów... Infrastruktura pod rowerzystów ponoć jest super. Planowałam do Passau dojechać pociągiem, i tak też wrócić z Bratysławy do Polski, ale kwestia dojazdu, jak i każda inna kwestia są oczywiście do dogadania się. Pozdrawiam, chętnych zapraszam do dyskusji. Sylwia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scottbikewolf Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 zgłaszam zainteresowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwiasg Napisano 17 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Nie napisałam, że czasowo widziałabym to tak około tygodnia, tak lajtowo;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter1990 Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 OK to ja się wpiszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 5 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Ja również byłbym zainteresowany, jakieś bliższe szczegóły trasy?, noclegów?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grenio Napisano 20 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Witajcie! Ja tez jestem zainteresowany, wszystko zależy od terminu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 20 Listopada 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 A ja chętnie bym pooglądał zdjęcia z tej wyprawy jak ona dojdzie do skutku. Nie ukrywam chętnie bym zaliczył najdłuższy zjazd w moim życiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocky Napisano 23 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Myślę, że również mógłbym być chętny, ale potrzeba mi więcej informacji Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 23 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 O ile się nie mylę Mieciu nasz Admin przejechał tą trasę, na swoim profilu ma sporo fotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wacek165 Napisano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 również planuję w 2012 taką podróż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 9 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 chm... Jakoś w dugą stronę się umawiałem z kolegą z Godowa.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scottbikewolf Napisano 28 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 jest tu jeszcze ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gks Napisano 28 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Jeśli dojdzie to do skutku to pisać sta53@onet.eu Jestem z Rydułtów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boney Napisano 28 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 siema. Wtrące 2 słówka. Jadąc w alpy rok temu miałem zamiar jechać własnie tą ścieżką rowerową z okolic wiednia do Linz. Bardzo sie rozczarowałem bo już w okolicach Tullin odbijałem w dół, a dlaczego to już tłumacze. Ścieżka ta leci raz jedną stroną rzeki raz drugą i co najlepsze niekiedy kilka kilometrów równocześnie. Jade sobie lewą stroną, znaków żadnych, a tu nagle koniec asfaltu krzaki i brama. No to lekko wkurzony wracam 10km z powrotem (20km w dupie!) i przez most i jade drugą stroną... a tam ta sama historia, dokladnie 8km jade i znowu brama wjazdowa do jakiejs oczyszczalni czy elektrowni. Po takiej zabawie z wracaniem juz sie zniecheciłem kompletnie... Swoją drogą ciekawe jak trzeba bylo dalej jechac, skoro po obu stronahc koniec ścieżki. Jesli ja mam takie doswiadczenia na raptem 50km sciezki to wole nie mysleć jak jestna calej jej dlugosci ;0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STR Napisano 29 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Zapraszam, w tym roku planujemy w lipcu rajd rowerowy: Pasawa - Budapeszt. Zapraszam na stronę www.rpswiat.pl email: str@rpswiat.pl Pozdrawiam, STR Szprycha w Słupsku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geodan Napisano 29 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Coś mi się zdaje że w tym roku austryjacy pomyślą że to jakiś najzd polski - My też wybieramu się nad Dunaj Pozdrawiam geodan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurek Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Ja również jestem zainteresowany, ale to wszystko z mojej strony zależy od terminu w jakim ta wycieczka miała by się odbyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 11 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 z założycielka tematu cos się stało, albo przestraszyła się ilością chętnych osób. Nie zaglądała na forum od 21 września Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scottbikewolf Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 z założycielka tematu cos się stało, albo przestraszyła się ilością chętnych osób. Nie zaglądała na forum od 21 września no właśnie szkoda ale na trasę do Budapesztu sie pisze uwielbiam Węgry :-) mam nadzieje zgram sie jakoś czasowo z Wami (jeśli zechcecie mnie zabrać) :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.