Arbuz11 Napisano 16 Września 2011 Napisano 16 Września 2011 Dzień dobry, Przegrzebałam chyba większość możliwych stron i nie znalazłem na ten temat informacji. Kupiłem bagażnik low-rider crosso i próbuje go zamontować do roweru z hamulcami hydraulicznymi ( szczękowymi nie tarczowymi) Magury. Niestety górne wieszaki nie dają się zamontować gdyż: 1. całość śruby pod którą przykręca sie je w przypadku v-brake'ów jest schowana w hamulcach więc nie da się tych wieszaków tam przykręcić 2. próba włożenia tych wieszaków tuż przy piwotach spala na panewce , bo otwór w wieszakach jest mniejszy niż średnica trzpienia na którym jest hamulec. Oczywiście mógłbym je rozwiercić ale może są lepsze rozwiązania. Czy ktoś ma jakieś sugestie albo już ten kłopot przerabiał ? Michał
dziobolek Napisano 16 Września 2011 Napisano 16 Września 2011 Jeśli masz na myśli bagażnik na przednie koło, to tutaj chyba jest widelec z Magurą http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=2121.msg67175#msg67175 Pozdrówka!
Arbuz11 Napisano 20 Września 2011 Autor Napisano 20 Września 2011 Odpowiedź szybka i precyzyjna ale pytanie zadałem fatalnie. Widelec jest amortyzowany, bez otworów, do których mógłbym zamocować je w zaprezentowany sposób. Najprostsze okazało się oddanie crosso i zakup sport-arsenala , który jest mocowany tylko na dwie obejmy na każdy(ą ?) golen. Po weekendowej wycieczce po jurze nie odpadł nie poluzował się ani nie pokazał innych niespodzianek. ułożenie bagażu trochę bardziej z tyłu i nie poziomo ale spełnia swoja rolę wystarczająco jak na moje potrzeby. Dziękuje Michał
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.