Skocz do zawartości

[bagażnik low rider] montaż z hamulcami hudraulicznymi

Arbuz11

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry,

Przegrzebałam chyba większość możliwych stron i nie znalazłem na ten temat informacji.

Kupiłem bagażnik low-rider crosso i próbuje go zamontować do roweru z hamulcami hydraulicznymi ( szczękowymi nie tarczowymi) Magury. Niestety górne wieszaki nie dają się zamontować gdyż:

1. całość śruby pod którą przykręca sie je w przypadku v-brake'ów jest schowana w hamulcach więc nie da się tych wieszaków tam przykręcić

2. próba włożenia tych wieszaków tuż przy piwotach spala na panewce , bo otwór w wieszakach jest mniejszy niż średnica trzpienia na którym jest hamulec. Oczywiście mógłbym je rozwiercić ale może są lepsze rozwiązania.

Czy ktoś ma jakieś sugestie albo już ten kłopot przerabiał ?

Michał

Napisano

Odpowiedź szybka i precyzyjna ale pytanie zadałem fatalnie.

Widelec jest amortyzowany, bez otworów, do których mógłbym zamocować je w zaprezentowany sposób. Najprostsze okazało się oddanie crosso i zakup sport-arsenala , który jest mocowany tylko na dwie obejmy na każdy(ą ?) golen. Po weekendowej wycieczce po jurze nie odpadł nie poluzował się ani nie pokazał innych niespodzianek. ułożenie bagażu trochę bardziej z tyłu i nie poziomo ale spełnia swoja rolę wystarczająco jak na moje potrzeby.

Dziękuje

Michał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...