Gość Gość_Mario_* Napisano 1 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Witam Mam pytanie dotyczące ściagania korb. Czy mozna używając zwykłego ściągacza ciągnąć korbę M540 na octalink? Jeśli tak to prosze o pomoc jak to zrobić i prosze podać spsoby zrobienia tego Dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakuben Napisano 1 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Ja sciagaczem do osi na kwadrat sciagnąłem koledze ISIS.Odkrecilem sróbke dociskajace ramie korby i wsadzilem w srodek osi taki metalowy pręt wkrecilem sciagacz w ramie korby i zacząłem krecić.odkrecilo sie bez problemu:)Nie wiem czy z patentem shimano tez da sie tak zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 1 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Wiem że do korb na ISIS i Octalink na końcu ściągacza (takiego jak do korb na kwadrat) jest taki specjalny grzybek, zobacz sobie tu na tej aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83504525 ale myślę że bez tego też pójdzie, najwyżej podłożysz coś metalowego, dosyć mocnego żeby ściągacz miał na czym się oprzeć, bo osie suportów na ISIS i Octalink mają dużą średnice i nie wiadomo czy ten ściągacz nie wszedł by do środka osi bez tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 1 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Jeśli masz możliwość załatw sobie śrube która by pasował gwnitem do srodka suportu ,skróc ja ,na górze brzeszczotem natnij aby można było krecić śrubokrętem. Wkręcasz taką srube do suportu na to zwykły scigągacz i gotowe a tak wygląda ta śrubka Podkładamłem wiele rzeczy wszystko się gieło a tak sruba jest oki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 1 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 No Bizon bardzo dobry pomysł z tą śrubą, z takim patentem na pewno pójdzie ładnie zwykłym ściągaczem, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 1 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 a jakby podłożyć jakś monetę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 1 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 No myślę że z monetą też by dało radę, chyba się nie pokrzywi albo pęknie, pewnie odpowiedni by był 1 grosz albo 2 grosze ale nie jestem pewien bo jeszcze się nie bawiłem z Octalinkiem ani ISIS'em Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 1 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 2-groszówki pasują, ale jedna się zegnie - trzeba podłożyć więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 1 Lutego 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 To już wiem czym się te ściągacze różnią. Ja w ogóle mam jakiś "lewy" bo przy ściąganiu korby na kwadrat wciska się w suport. Dletego też zawsze daję tam w środek zwykłą metalową kulkę i po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.