MaŁoŚ86 Napisano 1 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Witam mam nadzieję ze nie powtarzam tematu ale nic podobnego nie znalazłem mam problem z przednią ośką a mianowicie jest jakas wąska i lata w hakach po przykręceniu jest ok ale czy mogę tak jeżdzić nie obawiając sie o amortyzator(ze sie rozleci) próbowałem zamienić ją na standardową oś ale nie pasuje do piasty . koło jest 26" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman Napisano 1 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 ja też sie dołączam do pytania ośka w amortyzatorze ma jakieś 2-2.5 mm luzu skreca sie dość lekko wystarczy palcami ale golenie sa i tak naprężone i czy to nie zaszkodzi uszczelkom amor jest na powietrze i olej (można tam dać podkładki ?)-- na ośke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 1 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 MaŁoŚ86 ile jest tego luzu ? Może daj jakieś podkładki koło konusów ? Szaman 2.5mm z kazdej strony czy z dwu razem wzietych ? bo tak było by 0.5cm to juz sporo :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 obie razem wzięte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaŁoŚ86 Napisano 2 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 SORRYale żle sprecyzowałem chodziło mi o przekrój (średnicę ośki) jest o 2mm cieńsza od standardowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 szaman - jak tak patrze to te 2mm to nie tak wiele mysle że nic sie nie powinno stac - moze sie minimalnie szybciej zuzyja np. slizgi ale wątpie... może daj jakieś podkładki MaŁoŚ86 hm.. mierzyłeś sówmiarka czy tak strzelasz ze ma 7mm ? jezeli faktycznie nie da sie nic zrobic idź do sklepu lub znajdź w piwnicy czy gdzies blache. Wytnij z niej (nozycami do blachy najlepiej bo zwykłe nieuradzą) kawałki o szerokości 2-3mm nie wiem ile tam jest w amozre szerokosci zegnij tak zeby było akurat (takie U zeby weszlo w hak amora)i w ten sposób zwęzi się wejscie na oske w amorze. I nie powinno latać. Tylko zastanawia mnie jedno.. jakim cudem to lata po przykreceniu ? masz szybko zamykacz czy śrube ? może jakies foto ? Sprawdź czy oska nie jest za długa - u mnie os jeżeli dobrze pamietam jest mniej wiecej tak ze lezy w polowie haków od amora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 mam problem z przednią ośką a mianowicie jest jakas wąska i lata w hakach po przykręceniu jest ok Nie no z tego wynika że po przykręceniu nie lata tylko jeśli jest nie przykręcona to lata bo ma dużo luzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaŁoŚ86 Napisano 2 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 dokładnie tak ,po przykręceniu nie lata i jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 4 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Aha, to źle przeczytałem. No to jak nie lata powinno byc spoko. U mnie jak niekoło nie jest przykręcone tez lata ośka i w ramie i w amorku :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 6 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 To ja ostatnio jak zmieniłem koło (teraz mam piaste Novatec'a na maszynach) to koło mi weszło w haki na wcisk, nawet jeden hak musiałem delikatnie przyszlifować ale to w ramie nie w amorku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.