marciniw Napisano 15 Września 2011 Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Witam, jakiś czas temu zacząłem przygodę z "szosą" i nie ukrywam "wpadłem po uszy". Obecnie posiadam rower Cube Aerial, aluminium, na osprzęcie Sora. Pytanie moje jest następujące: czy warto modernizować ten konkretny rower??? Jeżeli tak to będę wdzięczny za podpowiedzi w jaki osprzęt zainwestować. A może po prostu zbierać kasę i za jakiś czas kupić coś karbonowego??? Z góry uprzedzam, że kolarstwo traktuję jako zabawę i fajne spędzenie czasu. Nie zamierzam raczej się ścigać. Z góry dzięki za wszystkie sugestie. P.S. Tu jest link do roweru - http://www.rowery-cube.pl/?Rower_Cube_Aerial,10932 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsell Napisano 16 Września 2011 Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Jesli nie zamierzasz sie nawet amatorsko zascigac od czasu do czasu i nie podniecasz sie gadzetami to zostan przy tym rowerku. Szkoda pieniedzy - no chyba ze to nieistotny szczegol dla ciebie - to wtedy jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 16 Września 2011 Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Prawda jest taka, że sam powinieneś wiedzieć czy warto Sztyca jest na 31.6, podsiodłówka na 34.9 więc wszystko standardowe, zawsze można kiedyś przełożyć klamoty do innej ramy bez kupowania całego roweru Jeśli masz pieniądze i nie musisz się żyłować na każdą kolejną część to ja bym modernizował stopniowo, ewentualnie wraz z zużyciem. Z doświadczenia wiem, że taka "stopiątka" Shimano dłużej pojeździ niż Sora, a przy tym przyjemniej i lżej (czyli przyjemniej ). W końcu w jeździe chodzi o przyjemność z niej płynącą, a taką daje dobry sprawnie i szybko działający lekki rower. Kto nie przejechał się na lekkim rowerze z dobrym osprzętem nie powinien się wypowiadać na temat inwestycji w sprzęt. Nie trzeba się ścigać żeby mieć dajmy na to Dura-Ace, przy amatorskim użytkowaniu myślę że taki zestaw wytrzyma spokojnie 15 tys km bez modyfikacji, a potem przyjdzie wymienić klocki, łańcuch i kasetę a cała resztą dalej będzie się trzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noriska Napisano 20 Września 2011 Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Ja po trzech latach na alu dostalam w prezencie karbona z osprzetem Ultegra - ech......Jak masz kase to szkoda czasu na czekanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.