Grand231 Napisano 15 Września 2011 Napisano 15 Września 2011 Witam mam problem z lewy pedałem CB Candy X otóż po powrocie z serwisu pedał bardzo ciężko się obraca trzeba włożyć sporą siłę żeby obrócić ośkę palcami, chciałbym się was poradzić jak zaradzić temu zjawisku, jak je poluzować-najlepiej jakiś tutorial, oraz czy ciężkie kręcenie może mieć wpływ na jakąś usterkę pedała?.
vidoq5 Napisano 15 Września 2011 Napisano 15 Września 2011 pewnie zbyt mocno dokręcono łożyska, poluzuj śruby, chyba że łożyska się posypały
Grand231 Napisano 15 Września 2011 Autor Napisano 15 Września 2011 Wiem że problem leży w łożyskach ale jak je w CB poluzować?.
Piksel Napisano 15 Września 2011 Napisano 15 Września 2011 Nie wiem jakie są tam łożyska maszynowe czy kulkowe.Jeśli maszyny to nic nie poradzisz, po za wymianą.Jeśli kulki to zdejmujesz zaślepkę, odkręcasz nakrętkę, wyjmujesz podkładkę, a następnie odkręcasz nakrętkę.Wtedy zdejmujesz pedał z ośki i masz swobodny dostęp do kulek.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.