19MICHELIN93 Napisano 15 Września 2011 Udostępnij Napisano 15 Września 2011 witam kupilem ostatnio nowa korbe slx i po zamontowaniu ma duze opory przy obrocie (bez lancucha wykonuje jeden obrot gdzie wczesniejsza robila ich kilka). musze z tym cos zrobic czy z biegiem km sie pobudza do dzialania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 15 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Jeżeli zewnętrzne łożyska to pomyśl o planowaniu mufy. Przy łożyskach zewnętrznych korba nie chodzi tak lekko jak przy suporcie kompaktowym ale jeżeli jest to duży opór to patrz jak wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 15 Września 2011 Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Tak jak wyżej planowanie.Może być też tak, że w środku jest bardzo dużo smaru, który hamuje łożyska.To ile jest tego smaru zależy od przypadku miałem suport który ledwo kręcił dwa obroty bez łańcucha, a miałem też taki który kręcił się prawie ja kwadrat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Września 2011 MOże być krzywo osadzona miska czyli ... patrz wyżej - planowanie mufy, jedno z łozysk już mogło paść stąd opor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 16 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Września 2011 @Puklus,ale autor kupił nową korbę domyślam się, że wraz z nowym suportem. W związku z tym raczej nie to. Może za mocno skręciłeś korbę tą nakrętkę z boku, w związku z czym przysunąłeś ją bardzo do misek suportu i ramiona szorują ci po misce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Września 2011 (bez lancucha wykonuje jeden obrot gdzie wczesniejsza robila ich kilka Racja racja ten wpis mnie zymylił zamiast wczesniejsza przeczytałem wczesniej robiła kilka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.