erico329 Napisano 14 Września 2011 Udostępnij Napisano 14 Września 2011 witam , zakupiłem nowe koła28'' do szosy dokładnie to fulcrum racing7 , i na feldze podany mam wymiar 622x15c co on oznacza ? Jakie oponki moge włożyć na tą felgę ? myślałem o schwalbe ultremo r1 , ale nie wiem jakie wybrać tzn szerokość 20 ,23 czy 25 bo wysokość to chyba wszystkie mają 700c ? specyfikacja obręczy • Wysokość profilu: 24mm • Szerokość wewnętrzna: 15mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 14 Września 2011 Udostępnij Napisano 14 Września 2011 http://sheldonbrown.com/tire-sizing.html wszystko w temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erico329 Napisano 14 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2011 no tak ale wsio po angielsku a nie mam go w jednym palcu jedynie ta tabela na koncu ale znalazlem ją tez na naszym forum . Więc nadal nie wiem o co kaman poprostu potrzeba mi aby ktos jasno przemowił ;)czy te 15 mm to popularna szerokosc wewnetrzna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 14 Września 2011 Udostępnij Napisano 14 Września 2011 ta.generalnie jest mnóstwo sposobów oznaczania rozmiarów koła. 622 i 700c to jest to samo, popularne 28". na obręczy podają szerokość obręczy (15mm) na oponie masz podaną szerokość opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erico329 Napisano 15 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2011 ok dzięki , tego oczekiwałem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.