Skocz do zawartości

[Licznik] pare pytań o funkcjach

PrixPL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ostatnio kupiłem licznik Sigma BC 1009 i mam pare pytań co do jego funkcji a więc

1.O co chodzi z tymi funkcjami co są opisanie niżej

a)Total ODO (62)

b)Total Time (5:55)

c)Trip Dist (16.71)

d)Trip Time (1:38:15)

e)Avg. Speed (10.20)

2.Na mojej oponie pisze że rozmiar to 56-559(26x2.1) i nie wiem jaki rozmiar koła wpisać do licznika bo w tabelce co jest w instrukcji nie ma takiej opony więc co wpisać ??

Napisano

Witam ostatnio kupiłem licznik Sigma BC 1009 i mam pare pytań co do jego funkcji a więc

1.O co chodzi z tymi funkcjami co są opisanie niżej

a)Total ODO (62)

b)Total Time (5:55)

c)Trip Dist (16.71)

d)Trip Time (1:38:15)

e)Avg. Speed (10.20)

2.Na mojej oponie pisze że rozmiar to 56-559(26x2.1) i nie wiem jaki rozmiar koła wpisać do licznika bo w tabelce co jest w instrukcji nie ma takiej opony więc co wpisać ??

Ad.1.a- calkowity dystams przejechany dotychczas

Ad.1.b- calkowity czas przejechany dotychczas

Ad.1.c- dystans danej trasy(zeruje sie po resetowaniu)

Ad.1.d- czas w ktorym przejechales dana trase

Ad.1.e- predkosc srednia uzyskana podczas danej trasy

Oprocz tego o co pytasz to masz tam jeszcze VMAX czyli predkosc maksymalna podczas danej wycieczki

Ad.2

Odnosnie drugiego pytania to faktycznie jest na forum mnostwo tematow jak wpisac poprawny rozmiar kola, poprostu poszukaj :icon_wink:

Ps. najprosciej zmierz obwod kola i wpisz wynik w licznik

Napisano

a) dystans całkowity

B) całkowity czas jazdy

c) dzisiejszy dystans

d) czas jazdy

e) średnia prędkość

Wpisz 2133 i powinno być ok

a)Czyli w kilometrach ??

b)5:55 Czyli pierwsza 5 to godziny a 55 to minuty ??

c)16.71 16 to Kilometry a 71 to co to ??

d)Czas jazdy od kiedy od resetu ? Jak to jest podawane co to te 1 co to te 38 i co to te 15 ??

e)Co to jest ta średnia prędkość

Sorry za takie banalne dla was pytania ale to mój pierwszy taki licznik reszta to jakieś po 5 zł

Napisano

A) tak

B) dokładnie

C) 71 to metry w skrócie pełne to 710

D) od resetu czyli wyzerowania licznika wtedy kasuje się dystans dzienny czas jazdy i średnia prędkość.Są to odpowiednio godziny, minuty, sekundy

E) jest to prędkość z jaką sie poruszałeś jeśli np. pod górkę jechałeś 10km/h a z 30 km/h to licznik wylicza z tego średnią W tym wypadku 20km/h

Napisano

a)Czyli w kilometrach ??

b)5:55 Czyli pierwsza 5 to godziny a 55 to minuty ??

c)16.71 16 to Kilometry a 71 to co to ??

d)Czas jazdy od kiedy od resetu ? Jak to jest podawane co to te 1 co to te 38 i co to te 15 ??

e)Co to jest ta średnia prędkość

A)tak kilometry

B)tak

C)16 to kilometry, 71 to 710 metrow

D)po kazdej trasie mozesz sobie zresetowac licznik (gorny lewy przycisk trzymasz okolo 2-3sek)

E)Srednia predkosc to predkosc hmmm... nie wiem jak Ci to wytlumaczyc :wallbash: ale jak jedziesz przykladowo przez 2 h to nigdy nie jedziesz caly czas z ta sama predkoscia licznik przelicza przejechany dystans i czas i wylicza AVG SPEED :icon_wink:

Napisano

OK myślę że już wszystko wiem co do tych funkcji Dziękuje bardzo.

A jeszcze .

Zmierzyłem ten obwód koła od wentyla do wentyla i wyszło mi 205cm czyli 2050 mm i w liczniku mam wpisać 2,050 ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...