marekgda Napisano 13 Września 2011 Napisano 13 Września 2011 Witam Natura obdarzyła mnie "mocarnymi" udami. "Siła" jak mówi p. Robert Burneika I mam problem - po przejechaniu 40-50 km zaczynam odczuwać w pachwinach dyskomfort (uczucie obtarcia/zatarcia, szczypanie). Zamiast skupić się na jeździe zaczynam sie kręcić na siodełku szukając wygodnej pozycji. Do tej pory przetestowałem siodełka WTB: ViGo, Pure V, Speed V Gel (wymiary - długość 265-280 mm, szerokość 140-145 mm). Moje kości kulszowe są bardzo zadowolone z tych siodełek - tzn. nie mam problemów z wysiedzeniem na nich 4-6 godzin jazdy. Pachwiny już mniej ... Jeżdzę przeważnie trasy 40-100 km w terenie, w spodniach/spodenkach z pampersem. Próbowałem regulować siodło (w przód, w tył, lekko opuszczony nosek) ale wracałem do pozycji początkowej bo w innych ustawieniach zawsze coś było nie tak np. ciężar ciała przesuwał się na ręce/kierownicę. Siodełka szosowe które mają wąskie noski nie wchodzą w grę ze względu na ich mały komfort (jak dla mnie wąskie deski). Może ktoś z forumowiczów miał problem dużych ud i obcieranych pachwin i poradził sobie z nim ? Może macie propozycje/pomysł na siodełko wygodne (4-6 godzin jazdy) i nie obcierające ? Pozdrawiam
Mod Team michuuu Napisano 13 Września 2011 Mod Team Napisano 13 Września 2011 Spróbuj z wąskim http://www.rowersport.pl/sklep/produkt/8562%2Cwtb-siode%C5%82ko-shadow-v akurat niedostępne ale to tylko przykład. Abo takie z długim wąskim czubem http://www.rowersport.pl/sklep/produkt/8559%2Cwtb-siode%C5%82ko-silverado.
marekgda Napisano 18 Września 2011 Autor Napisano 18 Września 2011 Dzięki za podpowiedź. A co myślisz o takim siodełku ?
Sev Napisano 18 Września 2011 Napisano 18 Września 2011 Pomyśl nad WTB Rocket V - jest węższe od modeli, które miałeś okazję wypróbować i wielu rowerzystów je sobie chwali. Niestety - jak już zapewne sam doskonale wiesz po wielu próbach - nie dowiesz się, dopóki nie spróbujesz...
Mod Team michuuu Napisano 18 Września 2011 Mod Team Napisano 18 Września 2011 Też takie obserwuję bo mój Rocket się kończy. Piszą że wygodne. Szerokość i kształt pozwala sądzić że może spełnić Twoje oczekiwania. Ja pewnie wiosną kupię.
marekgda Napisano 20 Września 2011 Autor Napisano 20 Września 2011 Rocket-a nie biorę pod uwagę. Jak dla mnie jest za krótki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.