jacekkoz Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Witam, po około trzech latach klamki w Magura Louise zaczęły robić się miękkie. Po wymianie klocków niby było lepiej - klamka już się tak nie zapadała. Jednak to nie to samo co na początku. Mocno hamując musiałem dwoma palcami dociągnąć klamkę właściwie do kierownicy. Wymieniłem wczoraj olej na nowy zgodnie z tą procedurą: Przedni jest taki jak był, czyli bez rewelacji - klamka łapie dość późno natomiast tył (pomimo trzech prób napełnienia) nie hamuje wcale. Klamka dochodzi do kierownicy. Czuję że klocki coś łapią ale to jest nic. Co mogłem źle zrobić i jak to naprawić? Chodzi mi głównie o efekt twardej klamki a nie takiej gumy jak mam teraz. Dodam że klocki są nowe, wydaje mi się że układ jest właściwie napełniony. Zastanawiam się czy nie ma potrzeby rozebrania zacisku i przeczyszczenie tłoczków bo dostały nieźle w kość i być może są brudne w środku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.