Skocz do zawartości

[siodło] Wygodne i wytrzymałe za przystępną cene

Szalony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A może San Marco SKN ?? Sportowe siodło w miare lekkie , ale co mnie zdziwiło BARDZO wygodne .. ale to pewnie zależy od kształtów bikera :) Według mnie warto za nie wiele ponad 60 zł

Pozdro

Napisano

A może San Marco SKN ?? Sportowe siodło w miare lekkie , ale co mnie zdziwiło BARDZO wygodne ..

Ale SKN to deska, bez pampersa cięzko by było na nim jezdzic, a pozatym wg mnie jest najwyżej przeciętnie wygodne...

Mysle że Szalonemu raczej chodziło o jakieś siodło do spokojnej jazdy...

Napisano

Ja jeżdżę w miarę szybko, po mieście i poza nim w niedalekie wyprawy do ok 50km, po różnej nawierzchni. Moje obecne siodło to decha, obszyta cienkim materiałem.

Napisano

fajne to siodełko Velo, troszku ciezkie, ja na razie bed emiał ze strarego roweru, nawet fajne siodełko, ale za rok chyba SKN'a kupie

Napisano

Siema. Jeżeli szukacie naprawdę porządnego siodła (wygodne , lekkie , wytrzymałe ) polecam Fizika ma on coprawda wysokie ceny ok 200 zł czy jakoś tak ale efekt MIODZIO !!!

Napisano

hehe powiem szczerze, ze chyba musiałbym upaść na mózg zeby kupic siodełko za 200zł, które moze sie poodzierac całe w przypadku wywrotki, ktos moze łatwo ukraść :D

Napisano

hehe powiem szczerze, ze chyba musiałbym upaść na mózg zeby kupic siodełko za 200zł, które moze sie poodzierac całe w przypadku wywrotki, ktos moze łatwo ukraść :)

Heh, jakbym patrzył na kazdą część że ktoś może ukraść, to bym musiał rozkręcić rower i wszystko w sejfie trzymać :]. Pozatym uważam że co jak co, ale na siodełku nie powinno się zbytnio oszczędzać, w końcu to od niego zależy w dużej mierze to, czy jazda na rowerze będzie przyjemnością, czy torturą... :]
Napisano

hehe powiem szczerze, ze chyba musiałbym upaść na mózg zeby kupic siodełko za 200zł, które moze sie poodzierac całe w przypadku wywrotki, ktos moze łatwo ukraść :)

Wiesz firma Fizik rozbi siadełka do rowerów dla osób które nie zostawiają roweru pod sklepem i które nie jeżdżą wywracając się co 50 m tylko dla tych którzy przy ściganiu się chcą poczuć komfort jazdy a nie czuć swoje zmiażdżone pośladki! Ich siadełka są bardzo komfortowe, lekkie, zrobione z dobrych materiałów i za to się płaci 200 zł! Jeśli masz cięki sprzęt (zakładając, wcale nie mówie że tak jest) po co ci siadełko bardzo dobre, lepiej zaoszczędzić kasę i kupić siadełko "Mike" montowane w meridach standardowo (w tych z niskiej serii) za 35 zł. Nie będzie ci go szkoda jeśli się pozdziera czy je ukradną, kupisz sobie wtedy drugie takie.

Napisano

no ja wiem ze siodełko jest bardzo ważne, no ale chyba łatwiej ukraść z roweru siedzenie i sztyce niz np. korbe czy hamulce :)

bo to miało byc siedzenie za przystepna cene, a 200zł to czy ja wiem czy to taka przystepna cena :P

rowerek jak skoncze składac zwaze i napisze ile wazy, ostatni raz przewróciłem sie na rowerze wiosną 2005 roku gdyz nie byłem w stanie przewidziec pewnej rzeczy :P

A moze dasz jakiegos linka do tego Fizika ?

Napisano

Na siodle nie ma co oszczedzac. Sam nosze sie z zamiarem kupna siodelka za min. 200zl bo nie chce mi sie znowu spedzac sezonu z bolacym tylkiem. Musi byc w miare lekkie i wygodne. Moje obecne to kowadlo i mysle ze sa wygodniejsze.

A co do kradziezy siodla to przesada.

Wywrotki? Inna bajka - jesli mialbym kupowac czesci jak najtansze tylka z mysla o tym ze sie wywale i zniszcze to bym jezdzil na makrokeszu...

Napisano

no ja wiem ze siodełko jest bardzo ważne, no ale chyba łatwiej ukraść z roweru siedzenie i sztyce niz np. korbe czy hamulce :P

Jak mają ukraść siodełko, jeśli rower zostawiam sam tylko w swoim pokoju ? :) Pozatym denerwują mnie szczerze mówiąc texty w stylu po co kupować jakieś tam części za ilestam. Nie masz kasy, nie chcesz jej wydawać, nie robisz tego, to naprawdę proste :P

EOT

Napisano

ja swego czasu przejechałem na rowerze ważącym powiedzmy 18-20kg 202km w jeden dzien bez spodenek z pampersem na zwykłym siodełku i nic mnie nie bolało, no ale moza ja inny jakis jestem

no ale to po co ktos wyskakuje z siedzeniem za 200zł, jak koles ma napisane w sprzet: stary ale jary, wiec sadze ze to jakis szczyt techniki nie jest, i chyba byłoby głupie miec stary jakis rower za ile tam stówek i do ego siodełko za 200zł, ale to tylko moje zdanie . wg. mnie dla kolegi byłoby idealne siodełko, które zaproponował Puma [JFK]

Napisano

Gościu jeżeli koleś ma rower stary ale jary, to dla nas jest logiczne że szuka do niego części po dobrej cenie, ale czasem warto zainwestować więcej aby było lepiej. Jeśli przejechałeś swoim 18 czy 20 kg rowerze 202 KM to chyba jechałeś po asfalcie i nie wiesz co to prawdziwa wygoda. Jestem ciekaw jakie miałeś siadełko może szeroką kanapę z roweru damskiego? Chcę Ci powiedzieć że gdybym ja nie zainwestował w siadełko ponad 150zł to chłopie dziś nie mógłbym siedzieć na sofie ze skóry. Jeżeli polecasz koledze który stworzył ten temat siodełko za 50 zł które jest twarde jak stal no to niech już lepiej on kupi sobie siodełko "Mike" za 35zł jak pisałem wyżej, a nie pomyślałeś że kolega może dozbierać kasy i kupić porządne, eleganckie, wytrzymałe, lekkie, KOMFORTOWE siodło Fizik'a.

Napisano

Wybitnie polecam niezbyt drogie, a znakomite jakościowo i miodne dla doopy. WTB ROcket V

Może nie miałem kilkudziesięciu siodełek pod 4 literami, ale kilka ich sie przewinęło. No i jak na razie, to najlepsze siodełko na jakim siedziałem.

Korci mnie też DaBomba - Da Banket, ale nie mam gdzie go przetestować :confused:

Napisano
Jeżeli polecasz koledze który stworzył ten temat siodełko za 50 zł które jest twarde jak stal

Chodzi o to że wogółe nie jest twarde, chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Ralf napisał:

wg. mnie dla kolegi byłoby idealne siodełko, które zaproponował Puma [JFK]

Ja na nim zrobiłem dosyć szybko 80 km w terenie i po afsalcie i tyłek mnie jakoś wogóle nie bolał... zresztą autor pisze:

Ja jeżdżę w miarę szybko, po mieście i poza nim w niedalekie wyprawy do ok 50km, po różnej nawierzchni

Tak więc będzie dobre.

Napisano

Ja jezdze od 3lat na siodle BBB BSD-02 GELSEAT – BB-3130201

I jak dla mnie jest dosyc wygodne - wada to ze po 3sezonie troche powycieralo sie szycie na srodku siodelka oraz jest troche cięzkawe... waga katalogowa 340 g.

02.jpg

Napisano
' date='5.02.2006, 09:59' post='155199']

Chodzi o to że wogółe nie jest twarde, chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Ralf napisał:

Ja na nim zrobiłem dosyć szybko 80 km w terenie i po afsalcie i tyłek mnie jakoś wogóle nie bolał... zresztą autor pisze:

Tak więc będzie dobre.

Panie kolego jestem w 100% pewien iż to siodełko które polecił kolega (Velo ...) jest gorsze od Fizika ze 2 razy conajmniej. Przytoczyłem to siodełko (Fizika) aby twórca tematu rozważył czy woli kupić siodło Velo za 50 zł, Inne siodło po innej cenie czy siodło Fizika. W końcu mamy pomagać kolegom a nie się kłócic NAJLEPIEJ będzie gdy kolega sam zadecyduje jakie kupi.

Napisano
' date='5.02.2006, 10:26' post='155215']

Między Velo a Fizikiem różnica w cenie jest 4X !!! I na pewno 200 zł to nie jest przystępna cena za siodełko na trasy po 50 km...

Ok zgadzam się że różnica cenowa między Velo a Fizikiem jest spora, tylko zastanawiam się dlaczego kolega Puma [JFK] nie przytoczył jakie różnice są między tymi siodełkami poza cenową?? Czyżby Velo miało być zdeptane ???

Napisano

Jasna sprawa że Velo z Fizikiem nie ma szans. To tak jakby gość chciał kupić samochód za 30 000 zł a ty byś napisał żeby kupił nowego Merca bo będzie o wiele lepszy...

Napisano
' date='5.02.2006, 15:38' post='155369']

Jasna sprawa że Velo z Fizikiem nie ma szans. To tak jakby gość chciał kupić samochód za 30 000 zł a ty byś napisał żeby kupił nowego Merca bo będzie o wiele lepszy...

Zapewniam cię że siodło Fizika ni kosztuje tyle co mercedes czy ten samochód za 30 000zł. Jeśli kolega od tematu chce coś naprawdę zaprawdę porządnego to FIZIK !!!

Proszę przykładow siodła Fizika z Allegro :

1. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83816303

2. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84583566

3. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83816439

4. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83314656

Siodła te są do 200 zł są oczywiście droższe jeszcze i kosmiczniejsze :-D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...