Skocz do zawartości

[Południowa Warszawa] Trasy XC

slababateria

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie - macie do polecenia jakieś fajne trasy XC w okolicach Konstancina/Piaseczna? Las Kabacki objechałem cały i już mnie troszkę nudzi.

start dolina służewiecka potem most siekierkowski za mostem skręt w prawo na wał potem prosto prosto i prosto przeciąć rzekę świder i prosto na rondzie w prawo na otwock mały potem prosto jak droga si skończy na bramie pałacyku w lewo później pierwsza w prawo asfalt potem szuter jeziorko po prawej później asfalt i w wiosce rozjazd w prawo na nasyp kolejowy kolo góry kalwarii przejazd przez most kolejowy niezła sprawa adrenalinka zjazd po lewej z nasypu potem prosto wzdłuż nasypu po lewej stronie do drogi asfaltowej na drodze w prawo asfaltem wzdłuż walu wisły prosto prosto potem wieś dębówka prosto przez łąki koło jeziorka po prawej potem skrajem lasu las po lewej potem po prawej skręt w lewo jak droga sie skończy po lewej boiska piłkarskie w konstancinie i dojazd do Konstancina i dalej powsin i ursynów 70 km super trasa polecam trasa ok 3 h

Napisano

Żeś go pokierował chłopie :D

Ja bym polecał zainteresować się okolicami Otwocka/Józefowa, idąc dalej Celestynowa czy nawet Pilawy i Osiecka. Przy czym to już taki południowy - wschód bardziej.

Jest taka fajna mapa "Mazowiecki park krajobrazowy" wydana przez wydawnictwo Compass.

Tam wszystko znajdziesz, łącznie z oznakowanymi szlakami, ciekawymi miejscówkami (np. bunkry, szczyty wydm, budowle itp.) i opisowym przewodnikiem na odwrocie.

Naprawdę polecam, za 8 zł jeżdżę już 3 lata i w sumie sporo mi z tej mapy zostało jeszcze do zaliczenia ;)

Napisano

Proponuję zmienić nazwę tematy na [Okolice Warszawy] to każdy będzie mógł dodać coś od siebie, a z południa na wschód można przecież pojechać z pomocą ZTM.

Polecam czerwony szlak rowerowy pomiędzy Starą Miłosną a Wesoła (dośc krótki, ale dużo dołków, nierówności, korzeni itd).

No i oczywiście Szczebel w Kampinoskim Parku Narodowym.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Dziś odkryłem przez przypadek podczas jazdy bardzo ładną i trudną ścieżkę do treningów polecam !!

Opis: skręca się z drogi rowerowej wilanow - powsin w ulicę vogla mija się most na jeziorku wilanowskim i skręca zaraz za mostem w lewo i jedzie się cały czas prosto - wzdłuż brzegu !! najpierw szeroką drogą szutrową która po pewnym czasie zamienia się w ścieżkę. Jadąc po pewnym czasie mija się w rezerwacie małą tamę po lewej (my jedziemy cały czas prosto) uwaga dalej ścieżka robi się wymagająca nie dla każdego /jest naprawdę fan /docelowo wyjeżdżamy na przystanek autobusowy na vogla znajdujący się zaraz za polem golfowym.

Dalej już standardowo ulica ruczaj itd.

Droga naprawdę urokliwa

Napisano

Musisz nam ją kiedyś pokazać ;) Dziś jechałem tam z jeszcze jednym zacnym forumowiczem ale trasa na jaką trafiliśmy była niskiej, żeby nie powiedzieć spacerowej trudności nie licząc kilku zwalonych kłód(jedna charakterystyczna spruchniała i rozjeżdżona zębatkami jak piłą do drewna).

Tamę mineliśmy po lewej , być może później coś pomyliliśmy choć nie bardzo było widać inne opcje. "Rozpiłowane" przez środek wspomniane wyżej próchno pamiętasz ?

Napisano

Musisz wziąć pod uwagę, że iksC ma nieco inną perspektywę. Dla niego takie cuś

to też jest średniej trudności trasa spacerowa (no przecież spacerują po niej ludzie), wymagająca przeciętnej techniki xc ;)
Napisano

Tak też myślałem sol to może trasa dla niego dobra będzie przy samej siatce na skarpie ursynowskiej (SGGW) od arbuzowej po kompleks europejski przy dębie na nowoursynowskiej :thumbsup:

• 6 miesięcy temu...
Napisano

Ja szególnie polecam zalesie górne, nowinki i okolice. W zalesiu po przejeździe przez tory po kilku- kilkunastu metrach jest ledwo widoczny wjazd na super trase xc, kiedyś tam startowałem w jakiś tego typu zawodach ale co to było to już nie pamiętam , na pewno trasa pierwsza klasa no i może trochę zapomniana

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...