Skocz do zawartości

[Suport]Hexagon V6 - Pomocy

szataneq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem następującej rzeczy. Zakupiłem rower KROSS Hexagon V6 2011 rocznik, zaraz na początku sierpnia i dylemat jest taki iż przejechałem nim zaledwie 65 klocków ( w 3 dni ) a z suportu zaczęły dobiegać dźwięki typu stukanie się kulek , grzechotanie pod czas pedałowania. Rower natychmiast odstawiłem do salonu krosa i mówię w czym rzeczy OK wymienili mi suport na nowy ( w końcu na gwaranci to nie mieli wyjścia :P [suport nowy kosztował koło 40 zł których i tak nie zapłaciłem bo na GWARANCJI rower jest ] ) ale po przejechaniu na NOWYM !!! Suporcie 140 klocków ( w niecały tydzień ) znów zaczęło się to samo i jest ogółem kicha .... byłem w krosie powiedzieli mi że wykorzystuje rower w niewłaściwym celu i że go zarzynam .... ( co jest CHAMSTWEM z ich strony ) :angry2: i stwierdzili że jak chcę nowy suport to muszę zabulić, pytam się ile za " Nowy " suport " 30 zł odpowiada koleś za lady :confused: ... stwierdziłem że to niema sensu ( suport by się rozleciał znów w niecały tydzień ....) zabrałem rower do domu i mało go teraz użytkuję ... <_<

Rower był DOCIERANY po zakupie i jeszcze raz po wymianie na NOWY Suport .

Docieranie co przez to rozumiem przejechałem nim 20 km spokojnie bez żadnego katowania , wkręcania na wysokie obroty czy wyciskania z niego prędkości maksymalnej lub skakania ( czego nie potrafię ) ^.^

I proszę was o pomoc w dobraniu odpowiedniego suportu do mojego rowerku na tą część chcę wydać od około 100 do 300 zł by on długo posłużył ( dopiero wkręcam się w te tematy więc szczawik jestem ) . ;d

PS : Długość suportu waha się w granicach 100mm do 150mm. Obstawiam że to będzie 120mm ale zobaczymy. ;)

A jaka korba? Na kwadrat czy octalink? Tzn. korba to chyba wiesz co to, a kwadrat/octalink to rodzaj mocowania korby do suportu. Kwadrat to kwadrat na osi suportu, a octalink to taki wielowpust na osi suportu.

A co do długości to musisz zdjąć korbę i zmierzyć suwmiarką, bo na oko tu się nie da.

Jak a razie to napisz wszystko co wiesz o korbie (nazwa) i rodzaj suportu (jeśli znasz)

• Mod Team

Korba tam jakiś suntour jest a na takiej naprawie gwarancyjnej ... zawsze najtansze badziwie pchaja ... kup sobie jakiś taki przyzwoity i bedziesz miał na kilka kkm.

I lepiej sprawdź czy ci korbe zakręcili jak nalezy bo to też moze zgrzytać i trzeszczeć a jak sie wyrobia gniazda tak juz pozamiatane.

Ja w obecnym rowerku mam jakiś suport za 30 kilka zł i ma przejechane prawie 4 kkm i czasami wytężając słuch można usłyszeć leciutkie zgrzytanie/pukanie czy coś takiego ale to jest niewyczuwalne. Pojedź do rowerowego i powiedz że chcesz lepszy z tańszych suportów na kwadrat/octalink (nie wiem co masz, ale domyślam się, że kwadrat). koszt to między 30 a 50 zł a pośmigasz dosyć długo.

Korba to " SR Suntour CW9-XCC " , a o suporcie nie mam pojęcia co mi wstawili jest czysty jak łza zero naklejek lub wybitych liter cyfr , łączenie jest na kwadrat, długość suportu jednak trafiłem równe 120 mm :D , rozmiar mufy 68mm, korby są dokręcone :)

kubzys mnie nie interesuje suport w tej cenie bo wiem że on nie sprosta moim wymaganiom ....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...