szataneq Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Witam! Mam problem następującej rzeczy. Zakupiłem rower KROSS Hexagon V6 2011 rocznik, zaraz na początku sierpnia i dylemat jest taki iż przejechałem nim zaledwie 65 klocków ( w 3 dni ) a z suportu zaczęły dobiegać dźwięki typu stukanie się kulek , grzechotanie pod czas pedałowania. Rower natychmiast odstawiłem do salonu krosa i mówię w czym rzeczy OK wymienili mi suport na nowy ( w końcu na gwaranci to nie mieli wyjścia [suport nowy kosztował koło 40 zł których i tak nie zapłaciłem bo na GWARANCJI rower jest ] ) ale po przejechaniu na NOWYM !!! Suporcie 140 klocków ( w niecały tydzień ) znów zaczęło się to samo i jest ogółem kicha .... byłem w krosie powiedzieli mi że wykorzystuje rower w niewłaściwym celu i że go zarzynam .... ( co jest CHAMSTWEM z ich strony ) i stwierdzili że jak chcę nowy suport to muszę zabulić, pytam się ile za " Nowy " suport " 30 zł odpowiada koleś za lady ... stwierdziłem że to niema sensu ( suport by się rozleciał znów w niecały tydzień ....) zabrałem rower do domu i mało go teraz użytkuję ... Rower był DOCIERANY po zakupie i jeszcze raz po wymianie na NOWY Suport . Docieranie co przez to rozumiem przejechałem nim 20 km spokojnie bez żadnego katowania , wkręcania na wysokie obroty czy wyciskania z niego prędkości maksymalnej lub skakania ( czego nie potrafię ) ^.^ I proszę was o pomoc w dobraniu odpowiedniego suportu do mojego rowerku na tą część chcę wydać od około 100 do 300 zł by on długo posłużył ( dopiero wkręcam się w te tematy więc szczawik jestem ) . ;d PS : Długość suportu waha się w granicach 100mm do 150mm. Obstawiam że to będzie 120mm ale zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubzys Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 A jaka korba? Na kwadrat czy octalink? Tzn. korba to chyba wiesz co to, a kwadrat/octalink to rodzaj mocowania korby do suportu. Kwadrat to kwadrat na osi suportu, a octalink to taki wielowpust na osi suportu. A co do długości to musisz zdjąć korbę i zmierzyć suwmiarką, bo na oko tu się nie da. Jak a razie to napisz wszystko co wiesz o korbie (nazwa) i rodzaj suportu (jeśli znasz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Korba tam jakiś suntour jest a na takiej naprawie gwarancyjnej ... zawsze najtansze badziwie pchaja ... kup sobie jakiś taki przyzwoity i bedziesz miał na kilka kkm. I lepiej sprawdź czy ci korbe zakręcili jak nalezy bo to też moze zgrzytać i trzeszczeć a jak sie wyrobia gniazda tak juz pozamiatane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubzys Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Ja w obecnym rowerku mam jakiś suport za 30 kilka zł i ma przejechane prawie 4 kkm i czasami wytężając słuch można usłyszeć leciutkie zgrzytanie/pukanie czy coś takiego ale to jest niewyczuwalne. Pojedź do rowerowego i powiedz że chcesz lepszy z tańszych suportów na kwadrat/octalink (nie wiem co masz, ale domyślam się, że kwadrat). koszt to między 30 a 50 zł a pośmigasz dosyć długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szataneq Napisano 13 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Korba to " SR Suntour CW9-XCC " , a o suporcie nie mam pojęcia co mi wstawili jest czysty jak łza zero naklejek lub wybitych liter cyfr , łączenie jest na kwadrat, długość suportu jednak trafiłem równe 120 mm , rozmiar mufy 68mm, korby są dokręcone kubzys mnie nie interesuje suport w tej cenie bo wiem że on nie sprosta moim wymaganiom .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.