bobbudowniczy Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 witam serdecznie. jak w temacie. czy możecie doradzić co kupić? najlepiej jak by była w dużej części metalowa, miała manometr i na tyle precyzyjną końcówkę do pompowanie żeby nie puszczała przy pompowaniu no i obsługiwała prestę i samochodowy. zależy mi na opinii i użytkowników a nie na gdybaniu ze raczej da radę bo szczerze powiem forum pełne jest takich teorii i nic konkretnego nie można się dowiedzieć. więc jeśli używacie w domu konkretnego modelu to piszcie jaki to model z góry dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 W pracy używam pompki stacjonarnej bontragera, jako pompującej od zera lub dopompowującej po kompresorze. Pompka w porównaniu do zastosowań domowych chodzi dużo, w sezonie używana jest kilka-kilkanaście razy dziennie. Ma automatyczny adapter do zaworów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Do szosy ważna jest solidna końcówka. Przy ciśnieniach rzędu ośmiu barów potrafi zeskoczyć z wentyla (nie wiem dlaczego, najczęściej na dętkach Schwalbe ), szarpiąc gumkę uszczelniającą, po kilku takich razach już słabo trzyma i trzeba się gimnastykować jedną ręką trzymając końcówkę na wentylu albo zatrudniać drugą osobę. Przy 10 barach już końcówka musi być naprawdę solidna. Widziałem ostatnio fajną pompkę Beto - co prawda cena chyba 169zł, ale końcówka nie do zajechania - po prostu nakręcana na prestę, patent podobny jak przy pompkach do amorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobbudowniczy Napisano 14 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2011 o takie mini recenzje mi chodziło no łwłaśnie często te końcówki to słaba strona ale zawsze można zmienić na inną a jak sam ustroj pompujący nawala to kiszka czytam recenzje gdzie tylko znajdę i jakoś nic "jaj nie urywa" a jak już to ceny takie że w serwisie po 2 latach by się zwróciło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsell Napisano 16 Września 2011 Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Proponuje rowniez zwrocic uwage do ilu barow pompuje - zawsze powinien byc zapas. Np jesli jest skala do 10-15 to kiepski sprzet pompuje do powiedzmy 7 i potem nie idzie. Z pompkami renomawanych firm nie ma tu problemu ale rozne wynalazki tak maja czesto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomoTonyHalik Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Również podłączę się do pytania: potrzebuję pompkę która poradzi sobie napompowaniem kół szosowych (wyższy profil, zapewne pod opony 25C lub nawet 28C) Niestety ogranicza mnie budżet - maks 100 zł Troszkę poszperałem, znalazłem ciekawą - choć bez szału - propozycję: Pompka Domyślam się, że do maksymalnego podawanego ciśnienia trzeba podchodzić z rezerwą. Czy zatem wyżej wymieniona pompka nabije do przyzwoitego ciśnienia wspomniany na początku zestaw? Jest jakaś inna ciekawa propozycja do 100 zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Ten SKS jeśli rzeczywiście nabija tylko do 8 bar to nieźle przesadzili z ceną, mam taką BETO http://allegro.pl/pompka-beto-cmp-074s-podlogowa-av-dv-fv-w-wa-i1817539857.html od jakiś 4 lat i nabija spokojnie 9,5 bara, więcej nie miałem potrzeby bo zwykle jeżdże na 8,5 bara, ale wbicie od 8,5 bara do 9,5 to maksymalnie 4-5 ruchów rączką, jak się człowiek zagada to wbije za dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Szkoda pieniedzy na ten plastik. Szukaj pompki ze stalowym/aluminiowym cylindrem. Budzetowa Topeak Joe Blow Sport, stalowa, uzywam od kilku lat, dmucha do 160psi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 1415chris miałeś tą pompkę w rękach, że wiesz z czego jest wykonana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Komentarz odnosil sie do postu nr6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 A to w takim razie zwracam honor i popieram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomoTonyHalik Napisano 18 Września 2011 Udostępnij Napisano 18 Września 2011 [ciach...] mam taką BETO http://allegro.pl/pompka-beto-cmp-074s-podlogowa-av-dv-fv-w-wa-i1817539857.html od jakiś 4 lat i nabija spokojnie 9,5 bara, [ciach...] Ta pompeczka beto wygląda zacnie, zwłaszcza w kwestii ceny. Dzięki za pomoc, zawsze to 30 zł w kieszeni więcej ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.