Skocz do zawartości

[Warszawa] Codzienne ustawki - wspólne jazdy

safian

Rekomendowane odpowiedzi

Za tydzień temperatury spadną poniżej zera (http://www.weather.com/weather/tenday/Warsaw+Poland+PLXX0028) i nie zdziwiłbym się gdyby spadł śnieg, dlatego chcę maksymalnie wykorzystać dzisiejszy dzień. Ostatni dzwonek by dołączyć do mnie na wycieczce dookoła Zalewu Zegrzyńskiego - postanowiłem skrócić trasę (od domu do domu będę miał 135 km). Około 11:15 będę przejeżdżał przez Rurę, jak ktoś to przeczyta i zechce dołączyć to mój telefon 510052427. Dodam że wczoraj zaskoczyła i zmęczyła mnie masa piachu na wycieczce w okolice Garwolina (http://www.lasica.hostdmk.net/20121020/index.html) dlatego nie spodziewam się dziś wysokiego tempa, a dzisiejsza trasa to wyłącznie znane mi na pamięć asfalty i gładkie szutry (np. nad kanałkiem Żerańskim).

mam problem z lewą ręką.

To rzeczywiście może tak być.

Dodam, iż zauważyłam taki problem i w lewej ręce, np po kilku godzinach pisania na klawiaturze w ciągu tygodnia.

Nie mam odpowiedniej pozycji przy biurku i klawiatura także była za wysoko ustawiona.

O ile prawa ręka w dużej mierze zależna jest od pracy myszką,

lewa także może być naciągana... jak powyżej i co ważniejsze wydaje mi się, że nie musi od razu to być wspominany zespół.

Mam nadzieję, że gripy pomogą, podtrzymują właśnie te mięśnie - a może wina leży tylko i wyłącznie po stronie chwytów ;-)

Czytałam na forumie, że może to być także problem ze źle ustawioną kierownicą.

W sensie nieodpowiedni kąt, w wyniku czego powoduje zbyt mocny nacisk na nadgarstki itp.

Nie pamiętam czy Ty masz giętą, czy prostą ;-)

Powodzenia.

To nie wina komputera, mam problem z lewą ręką. Zamówiłem już takie gripy, zobaczymy co to da.

Używam od jakiegoś czasu gripów Ergona. Mi ewidentnie pomagają. Podejrzewam że za taki stan rzeczy odpowiada pozycja na rowerze. U mnie jest nisko kierownica i duża część ciężaru spoczywa właśnie na rękach. Bawiłem się w ustawianie kiery z lepszym i gorszym skutkiem. Widoczną poprawę dały właśnie rzeczone gripy (Ergon GS1) Zauważyłem też iż używając kiedyś szerszych kierownic giętych do góry ,taka sytuacja z drętwieniem rąk była sporadyczna,no ale wtedy ciężar ciała jest inaczej rozłożony.

Hmm, właśnie problem pojawił się jeżdżąc na jednym rowerze szczególnie, gdzie kierownicę mam najszerszą i giętą do góry, w dodatku gripy są twarde, a i ostatnio jeździłem w ,,jesiennych'' rękawiczkach bez żadnych gąbeczek. Nie mniej jednak nie drętwieją mi palce, boli mnie nadgarstek na zgięciu z góry...

A gripy ergona hmm drogie trochę, pomyślę jeszcze, może jakieś używki się da kupić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...