Skocz do zawartości

[Warszawa] Codzienne ustawki - wspólne jazdy

safian

Rekomendowane odpowiedzi

To zależy - ostatnio dystanse są większe ale zawsze to jest w jakiś sposób dostosowane do osób uczestniczących.

Dawno już nie robiłam wypadu do Kampinosu z ekipą grupą - jednak jeśli uważasz, że dasz radę jechać nieco szybciej, niż "lasia" na holendrze to powinnaś dać radę.

Po bielanie mogę zapewnić kilka pętli co by wypadło ze jakie 30 km na rozgrzanie - oczywiście wedle upodobań.

P.S. zauważyłam pewną rzecz: jeśli wyglądam jak niunia na biku - robi się luźniej...

może to jakieś rozwiążanie, żeby jeździć swobodniej po ścieżkach rowerowych - jakoś tak dziwnie wszyscy z drogi schodzą :devil:

ok. w takim razie się pisze.

jak dla mnie czwartek też może być

Zapodajcie swoje numery w razie czego...

Np nieoczekiwanego zwrotu akcji w postaci nagłego (bynajmniej ataku spawacza)... zlotu rodzinnego :-)

Jutrzejsze WKK to kabaty? Jeśli tak to się nieco pośpieszyłam - po bielańsku na 18 te to mam szansę się wyroić.

Jak nie, to do czwartku - zainteresowani!

ja w czwartek też mogłabym się spróbOwać...jak szef warsztatu wcześniej mnie wypuści albo przyjedzie ze mna..

Jeśli ma w głowie oleju choć na tyle co płynu w hamulcach to się zgodzi :)

To co,jutro silna grupa z forum rusza na ''Kabatowe" WKK?
Ano. Te 15-20 osób z WKK, jak chcą, mogą się do nas dołączyć... :D

Uważajcie na Bielanie, dzisiaj pojechałem się pokręcić po lasku i trach/pssst i opona do wyrzucenia :P

IMG_20120821_213907.jpg

Tak, to jest ewidentnie efekt pułapki zastawionej przez "Zakon Kijkowy" rządny kapci wśród bezszelestnych, pojawiających się znikąd rowerzystów. Coraz więcej jest pułapek typu "kłoda na ścieżce", najczęściej na zjeździe. Do częstych należą też pułapki "na liścia" - tj. dziwna kupka liści na ścieżce, która pod sobą kryje pionowo sterczący patyk. To są bardziej wyrafinowane zasadzki uknute przez legion "Kijkowych Mocherów" (to taka odmiana czerwonych beretów).

I jutro, i we czwartek...

Się zapowiada silna grupa na bielana we czwartek rozumiem i wino za czy piendziesiąt bedzie :-)

P.S. a czy Gerardowa ustawka "WKK" w czwartki o 18:00 dalej ścierwi górki bielańskie, czy coś mi znowu umknęło?

Gerard jak pisał w tym wątku byczy się na wakacjach ale machina powinna chyba jeżdzić wprawiona raz w ruch

osobiście nie byłem ani razu bo w czwartki albo gram w piłke albo ogladam w tv ale sam z chęcią bym się dowiedział jak to się sprawdza, jeżdzenie grupą po Bielańskim

byłem raz pod koniec zeszłego roku jak prowadził to jeszcze Darek Kołakowski, było przyzwoicie i autorytet prowadzącego

trzymał w ryzach grupę - natomiast puścić tam kilku kilkunastu bajkerów bez legitymizowanego lidera ot tak na trening a lasek wąski i kameralny, bajkerom noga kręci - nie wiem czy nie kończy się jeżdżeniem po stopach spacerowiczom ? ;)

w każdym razie, jak tam jestem co jakiś czas ale z reguły męczę tylko jedną górkę,pod kątem zjazdów, fantastyczna rzecz na przesuwanie progu lęku, są tam różne warianty przejazdu,różne nastromienia, piach, ścianki ala downhill - a wszystko 5 minut od chałupy:)

• Mod Team

Paszczaq - opona do odratowania - delikatnie kilka szwów dratewką, lub grubszą nitką, ale tak prowizorycznie a nie jakiś ścieg kurpiowski; następnie dwie duże łatki gdzie jedna musi być odarta z folii która zawsze jest na grzbiecie; najpierw sklejasz te łatki tj jedną naklejasz na drugą mniej więcej w połowie jej długości(tym pomarańczowym na czarne czyli jedną na grzbiet drugiej ). Dalej dajesz im wyschnąć i naklejasz na oponę. No i pamiętaj o świętej zasadzie - klej trzyma gdy go nima.

Mikami - wiem że nie jestem miejscowy i uwagę powinien zwrócić Safian(ale pewnie nie robi tego bo ma wakacje i śpi do południa :P ) - nie używaj "cytowaczki" czyli przycisku "odpowiedź" bezpośrednio pod postem nad Twoją wypowiedzią bo automatycznie cytujesz w całości posta i powinnaś dostać ostrzeżenie za punkt 2i regulaminu. Nie czepiam się bo jesteś nowa więc delikatnie zwracam uwagę

• Mod Team

Ah, zapomniałbym (dobrze mieć znajomych na FB :)), jutro jest Warsaw Nocturne o 22 pod pomnikiem Kopernika, więcej info o tym co to jest: http://szymonbike.blogspot.com/2012/06/warsaw-nocturne.html i o samym wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/277223172378930/

Może ktoś się chce przejechać, zobaczyć, wystartować (nie wiem czy to szosa only, czy jak), nie byłem, nie widziałem, chcę pojechać i zobaczyć.

Ktoś chętny?

powinnaś dostać ostrzeżenie za punkt 2i regulaminu.

Taki mundry? To spróbuj dać takie ostrzeżenie, nie da się ;DDD

Ktoś chętny?

Ja właśnie chętnie bym zobaczył ten Warsaw Nocturne, udziału raczej brać nie będę bo nie moja liga ani zainteresowanie szosą, ale popatrzeć na wymiataczy można :)

mrmorty dzięki za wskazówki, w wolnej chwili myślę że pobawię się w gumiarskiego szewca, ale póki co przesiadam się na Smart Sama

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...