RudaMarylka Napisano 19 Października 2011 Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Heloł, W rzeczy samej, przymierzysz się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomirot Napisano 20 Października 2011 Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Nie wiem czy wykrzesam stosowny strój Raczej nie, nie przepadam za TAKIMI klubami. Wolę gdzieś w błotku się potaplać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 20 Października 2011 Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Do TAKICH klubów przychodzi coraz więcej "zwykłych" ludzi, więc nie marudź - przeważnie są to dalej burżuje ale można i na twardzieli natrafić Nie podawałam linka, gdyż jestem przeciwna tego typu reklamom, idea sama w sobie jest jednak ciekawa co by pokręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 22 Października 2011 Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Czy idea jutrzejszego WKK będzie w trybie standardowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iksC Napisano 22 Października 2011 Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Pogoda zapowiada się znakomicie więc idea łącznego wyjazdu trzech grup do KPN ziści się zapewne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomirot Napisano 22 Października 2011 Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Czy wiadomo co, gdzie i kiedy z tym tym treningiem WKK w Kampinosie? Nie mogę się dokopać do żadnych informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iksC Napisano 22 Października 2011 Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Taką informację znalazłem (by D-J-Bła-żej) : W najbliższą niedzielę nastąpi wielkie połączenie sił wszystkich trzech warszawskich grup treningowych PnR. O 11.00 grupy z mostu siekierkowskiego i metra Kabaty ruszają na Bielany aby tam spotkać się z trzecią grupą i wspólnie ruszyć do Kampinosu. Grupa ruszająca z metra Kabaty proszona jest o zaopatrzenie się w bilety komunikacji miejskiej. Aby szybko przebić się przez Warszawę ruszymy metrem na Bielany. O 11.45 wszystkie trzy grupy spotykają się przy lasku bielańskim na rogu ul. Podleśnej i Klaudyny. Będzie nas dużo:) Zapraszamy! Koniec cytatu.P.S. Z mostu S. na Klaudyny jedzie się max 1/2h przy niesprzyjającym wietrze. Metodą Wał Miedzeszyński + scieżka Wiślana. Przebijająć się przez miasto i światła to faktycznie może zając 45. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 22 Października 2011 Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Bardzo dziękujem za informację. Dzisiaj się odchamiem i przyoszczędziem ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirSanczo Napisano 23 Października 2011 Udostępnij Napisano 23 Października 2011 ja bym się przejechał na bielany, ktoś będzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUIS123 Napisano 23 Października 2011 Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Czołem mam pytanko kto dzis był scotem z białymi kołami na wkk na kabatach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 23 Października 2011 Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Chodzi zapewne o białe opony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUIS123 Napisano 23 Października 2011 Udostępnij Napisano 23 Października 2011 tak białe oponki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 23 Października 2011 Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Stały bywalec WKK na Kabatach. Opony to Geax Saguaro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 23 Października 2011 Udostępnij Napisano 23 Października 2011 No tak, wzrokowcy ;-) Fajnie było, mimo kilku utrudnień mogłaby się taka grupa spotykać raz tygodniu. Jeśli ten koleś, który się tak rządził (Pan Kierownik - Darecki?) prowadzi spotkania na bielanach, to w przyszłą niedzielę jadę na bielany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUIS123 Napisano 24 Października 2011 Udostępnij Napisano 24 Października 2011 A może ktoś wie ile ten scot może ważyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iksC Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Raczej sporo, może nawet trochę ponad 10kg ? W każdym razie na pewno wartość roweru dla potencjalnego właściciela wynika z innych niż waga rzeczy, np. sztywności i geometrii ramy itp. Ktoś chętny na krótki wypad, 2-3 h przed piątą ? KPN-y, MPK-i bielany i agrykole - bez większej różnicy z mojej strony. EDIT*EDIT*EDIT* Z braku chętnych na dzisiejszy, krótki, wypad (ludzie czy Wy brukacie się w piątek pracą broń Boże ? ;D) ogłaszam formalny nabór na jutrzejsze korzystanie z dobrej/świetnej pogody(o tej porze roku naprawdę nie ma co wybrzydzać). Co e menu? Zasadniczo KPN lub MPK, w tym pierwszym przypadku proponuję trasę Młociny-Zaborów-niebieski-Leszno-Niebieski w stronę miejscowości kampinos-przejazd zachodnim południkowym(żółty)-poszukiwanie ścieżek na północy w rejonie "Łyse Góry" na odc ok 2km-nawrót ok 1 km pod Szczeblowiec i przejazd w całości [(z łatwiejszej strony) lub trudniejszej ]-Roztoka i opcja ciepłego posiłku(albo konsumpcja szmatławego cukru )- powrót ciekawym odcinkiem żółtego oraz singletrackami i przeszkadzajkami inspirowanymi przejazdem sprzed tygodnia z WKK. Tym sposobem unikamy zbyt długiego obijania się w terenie zachowując siły na to na co warto je zachować. Unikamy również "syndromu Leszna" ponieważ powrót ok. 25km (z chęci nadrobienia czasu) asfaltem w warunkach zmęczenia może zacierać niektórym wrażenia z jazdy w lesie psując ogólny odbiór wycieczki. Wszystko pozwala wyrobić się w rozsądnych ramach czasowych. Ewentualnie w MPK-u proponuję eksplorować bardzo ciekawe skądinąd (klimatyczne) okolice Ponurzycy. Zbiórkę radziłbym zrobić niezbyt późno (ze względu na porę roku i krótki dzień) aby zostało jeszcze trochę sobotniego popołudnia i wieczór na inne wyczerpujące aktywności Wstępnie 10.00 na Młocianch (KPN) lub 10.00 na rondzie Marsa/Płowiecka(MPK). Jestem otwarty na wszystkie inne sugestie bliżej/dalej , szybciej/wolniej , wcześniej/później ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Taaaa, chyba i nieboszczyka by ten post poruszył. No to Ci powiem, że jestem w totalnej rozterce - od roku planowałam malowanie i jutro przypada ten dzień - nie wspomnę o zakupach na - i "innych aktywnościach". W ramach takiego przejazdu, proponuję przełożyć opcję na niedzielę pomijając WKK. No i jeszcze jedna uwaga - nie łudź na ciepły posiłek i szmatławy cukier dobrze wiemy, że to jest ostatnia rzecz, którą robimy i to w razie WIELKIEJ konieczności ;-) Noga mi dzisiaj podawała jak cholera, a powietrze smakuje jeszcze ciepłą jesienią... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iksC Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Może być i nieboszczyk (jeśli ma na czym jechać) mogą być zombie - wszyscy dadzą radę. Napisałem o sobocie ponieważ niedziela jest już od dawna umówiona i za późny by to zmienić, to nie zależy wyłącznie ode mnie. Poza tym w niedzielę jeździ WKK kiedy ludzie korzystają z okazji by się spokojnie poobijać, ewentualnie chcą spędzać czas z rodziną/spać itd. Posiłki i ew. przystanki to opcje jakie zagościły w programie ze względu na szeroko pojęte "roztrenowanie" posezonowe i zachęta dla ludzi obawiających się szaleńczej jazdy(naprawdę jeździmy spokojnie:) ) Poza tym czasem miło się połudzić perspektywą, szczególnie gdy jest trochę chłodniej...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Po prostu nie ma bata, jeśli chodzi o mnie nie przesunę co najmniej jednej, pilnej sprawy z jutra :-( Jeśli ktoś reflektuje niedzielę, proponuję WKK bielański z opcją "jadziem, jadziem nie stojem po" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirSanczo Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 W sobotę o 11 z metra Młociny bym dał rade, co Ty na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iksC Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 <p> W sobotę o 11 z metra Młociny bym dał rade, co Ty na to? Ja się w pewnym zakresie dostosuję. A w kwestii 9-ta, 10-ta czy 11-ta to zapraszam wszystkich zainteresowanych do głosowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz123 Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirSanczo Napisano 29 Października 2011 Udostępnij Napisano 29 Października 2011 u mnie zimno na maksa ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iksC Napisano 29 Października 2011 Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Z tej strony słonce już szarżuje - ociepli się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 30 Października 2011 Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Jak tam wczorajsza wyprawa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.