ukaniex Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 A to przepraszam co, dla Ciebie to trzeba specjalną ekipę Meridy zakładać? Miałeś kręcić wspólnie :> W piątek za piłką biega a na niedzielę już sił nie wygospodaruje i sam chce jeździć... nie daj się splawić Ruda! Wysłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 12 Marca 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Ukaniec, kombinuj kółko na tył i jazda! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Ma się ten łeb na karku co? Z tym to też różnie bywa nie daj się splawić Ruda! Aha, a gdzie masz kółeczko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 @S. Roger that! @M. kółko wisi na kółku i czeka na lepsze czasy które są nad horyzontem, szkoda tylko gdy nadejdą wątpliwe bedzie bym mógł wygospodarować czas na rower. :ph34r: Wysłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iksC Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Pomirot, "coś" pewnie w weekend, jako przymiarki do trenażera. W nastęnym tygodniu prawdopodobnie wypełznę w plener. Chciałbym mieć chociaż 10 dni "przygotowań" , generalnie postaram się rozpocząć jazdę ok 20-tego i znaleźć taki termin w którym pierwszy wyjazd były z med. punktu widzenia bardziej "ryzykowny" niż "głupotą". Bobiik, miałbyś wleć się za nami ? Ok, ponarzekałeś, a teraz cut the bullsh*t ;D Powiedz lepiej jak tam trenażer, zakupiony w końcu ? Trenowałeś co w zimie rowerowego ? (trening uzupełniania elektrolitów napojami nieprofesjonalnymi się nie liczy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Bobik na mazovii akurat jak na starcie zamelduje ok 1000 osób, to ponad połowa z nich nadaje się wyprzedzania po krzakach . Także polecam, bo wiele osób traktuje to jako wycieczki po lesie, a Ty jednak trenujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 A ja mam takie jakby (mocno) laickie pytanie. Czy w gdy dają sygnał do startu można od razu pruć na maksa, czy jest jakieś ograniczenie w stylu "przez miasto razem i machamy do ludzi", a rura dopiero kilometr dalej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Jak będzie TVN to poświęcę pudło, by polansować umięśnione uda. Potem założę bloga na FB, w stylu MakeLifeRideEasier i zostanę celebrytą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 A ja mam takie jakby (mocno) laickie pytanie. Czy w gdy dają sygnał do startu można od razu pruć na maksa, czy jest jakieś ograniczenie w stylu "przez miasto razem i machamy do ludzi", a rura dopiero kilometr dalej? Na Mazovii ogień od razu i po kilku km mijasz zazwyczaj tych przecinaków jak już języki z wycieńczenia mają po pachy. A na poważnie to jest na samym początku wiele dzwonów jak ludzie wpinają się, kogoś bujnie, w zakręcie ciasniej itp dlatego tutaj czujnośc szczególnie wzmożona. Na pewno po starcie będzie taki odcinek gdzie można się napędzić i trochę powyprzedzać, ale jak nie chcesz się zbytnio stresować czy Twoja "krzyknieta' lewa to bedzie ta lewa, to jednak warto pojechać na ostatni zimowy i podnieść sobie rating. Z 10 sektora nie jedzie się komfortowo... Na pewno PolandBike w Legionowie może być ciekawy, bo te lasy niby płaskie, a mają w sobie potencjał nawet na pucharową trasę xc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Thx. Nie dam rady załapać się na Józefów, bo jadę w góry - w sensie do Białegostoku Legionowa bardziej obawiam się pod względem kondycyjnym. Skoro jest płasko i w miarę lekko technicznie, to nie pozostaje nic innego jak napierniczać, uff. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iksC Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Tzw. ostry start ma miejsce już od pierwszych metrów tj. przekroczenia linii s/m. Jak może się orientujesz Twój indywidualny czas zaczyna jednak biec natychmiast w momencie przejazdu pierwszego zawodnika (z Twojego sektora) przez ową linię. Oczywiście trudność trasy w Legionowie nie zrobi na Tobie, jako na starym enduraku, większego wrażenia ale JAK NA podwarszawskie tereny trasa potrafiła być zaskakująco interwałowa, a momentami obfitująca w wąskie ścieżki, wydmy, piaszczyste zjazdy i inne elementy potencjalnie wymgające w warunkach zmęczenia i pośpiechu czyli tzw. wyścigowych. Aby jednak się o tym przekonać należałoby wyprzedzić większość zawalidróg i dlatego w pełni zgadzam się z ostatnimi 7-mioma wyrazami Twojej wypowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Endurakiem jestem głównie z uwagi na zamiłowanie do browaru, technicznie bliżej mi do szosy Ok, stanę sobie gdzieś z boku i spróbuję przemknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 A pisaliście do organizatorów o wyższą pozycję startową? Czy startujemy wszyscy z ostatniego sektora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Err, nie bardzo wiem jakiego argumentu miałbym użyć - poza tym, że lubię rower i obcisłe Dzisiaj idę na Obozową się zapisać, dopytam jakie są szanse uwzględnienia prośby. Ale z drugiej strony jeżeli szanse są nikłe to też ok - jazdy w tłuszczy też trzeba się pouczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Pewnie, najwyżej posłuchamy o chorobach wieku starczego, imieninach u cioci i grach komputerowych Nie no żart . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomirot Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Jak planujecie wyciąć ostro z sektora i pogonić za poprzedzającym, to proponuję wcześniej się ustawić przy taśmie. To jest wersja dla uczciwych Jest jeszcze opcja startu w Józefowie, też dla uczciwych. Ewentualnie próba naciągnięcia na wyższy sektor powołując się na starty u konkurencji (ta opcja będzie najwłaściwsza w biurze zawodów przed startem- harmider nie sprzyja działaniom kontrolnym) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 U mnie Józefów odpada, kibluję w robocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RudaMarylka Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Przyznać się, które to ze świetlikami po Bielanie w okolicach 19:00 grasowało, hę? Pewnie jeszcze do domu nie wróciło... ale się przyznać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Bobiik, miałbyś wleć się za nami ? Ok, ponarzekałeś, a teraz cut the bullsh*t ;D Powiedz lepiej jak tam trenażer, zakupiony w końcu ? Trenowałeś co w zimie rowerowego ? (trening uzupełniania elektrolitów napojami nieprofesjonalnymi się nie liczy) Trenazer nie kupiony)-:Co tydzień chodzę na halówke.Nie profesjonalnych napojów nie pijam(-: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Ok, oficjalnie ogłaszam, że się zgłosiłem. I dostałem fajny numer bo 81, a nie jakieś tysiąc dziewięćset siedemnaście Z wrażenia, że stoję przed biurkiem SAMEGO SZURKOWSKIEGO, zapomniałem polobbować w sprawie sektorów. BTW, chipa odbiera się przed samym startem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 14 Marca 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Masz numer startowy? Odwróć go na drugą stronę, tam jest taki pomarańczowy pasek - to jest zaklejony chip Oddałeś formularz zgłoszeniowy? Co wpisałeś w Nazwie Teamu? :D Kurde, a na stronie jeszcze nie ma zapisów, chyba będzie trzeba się przejechać, a myślałem, że wszystko załatwię i w sobotę oddam tylko formularz i potwierdzenie wpłaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iksC Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 S i S : W otwocku się spotkamy ? Nie doczekałem się odpowiedzi na pytanie czy nazwa Team'u jest już ostatecznie ustalona oraz czy wymogiem jest aby nawiązywała do forum czy niekoniecznie. Ktoś powinien wiedziec takie rzeczy bo drużyna musi mieć swojego animatora albo chociaż demo(auto?)kratyczny zarząd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 @saf - zajrze w domu, dzieki za tipa. Polecam zgloszenie w biurze, chociazby z uwagi na brak tlumu i mila atmosfere. Nazwy nie wpisalem, bo errr wstyd sie przyznac, nie pamietalem jak dokladnie brzmi. @iksC - Otwock jak najbardziej w planach. Mam nadzieje, ze Legionowo ich nie zweryfikuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 14 Marca 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Dobra, jako, że to temat odnośnie codziennych ustawek, to żeby nie robić syfu i żeby było bardziej przejrzyście zrobiłem temat o zawodach: http://www.forumrowerowe.org/topic/107369-zawodywspolne-starty/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Ok, żarty się skończyły - w weekend ma być upał. Ja mam w planach pętlę z Roztoki przez Górki z powrotem. Większą lub mniejszą, zależy jak się będzie jechało. Nie mam niestety całego dnia więc po pierwsze startuję wcześnie, 8 max, a po drugie dojeżdżam do roztoki katamaranem. Jakby co zapraszam, mam wolną rynnę na dachu. I bagażnik mam tyż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.