Skocz do zawartości

[Warszawa] Codzienne ustawki - wspólne jazdy

safian

Rekomendowane odpowiedzi

Wiosna !!!!! :D

taka pogoda, a moja szosówczka została w pracy na trenażerze...

pozostaje zatem kontrolny wypad do Kampinosu - mam nadzieję, że trochę mniej błota i "rozlwisk" niżw zeszłym tygodniu

- i mam nadzieję, że uda mi się podłączyć co któryś weekend do teamu z "mad" w proponowanej nazwie ;)

Pozdrawiam słonecznie!

Jak tam idą wasze przygotowania do Mazovii? Ile godzin jeździcie i co trenujecie? :)

lukas85, pytanie jest bardzo zasadne. Nie zawsze tak jest ponieważ w tym wątku dyskutuje się sprawy różnej wagi ;).Pozostaje pogratulować :)

Na zimę ułożyłem plan którego założenia wyłamywały się z zakresu "radosnej amatorki" czyli przypadkowego kręcenia 1-2 w tygodniu jak do tej pory.

Zawierał bardzo mocne elementy realizowane na siłowni, basen, skakankę, codzienne rozciąganie, dwa pobyty w górach, sesje na trenażerze(w górach oczywiście nie :) z przewagą intensywności nad obj. i oczywiście odpowiednio wspomaganą regenerację.

Co z tego skoro stan po b. skomplikowanym złamaniu (wypadek, powiedzmy przy pracy) nie pozwala nawet na basen, a zaledwie na spacer. W związku z tym stan przygotowań wyraża się w ujemnych wartościach (atrofia mięśnia), a same piękne widoki i dobra pogoda w "zimie" to za mało aby myśleć o nieinwalidzkiej jeździe w maratonie. Do Otwocka najprawdopodobniej wybiorę się więc zupełnie "na świeżo" albo w dniu spodziewanej pierwszej lub drugiej lokalnej superkompensacji w zależności od osiągniętego TSB i tego czy w ogóle będzie dało się je policzyć :)

Czuje się mile zaskoczony widząc Wasze deklaracje odnośnie odbytych treningów i planowanych startów. Naprawdę. Oczywiście wolałbym mieć dobrze (albo w ogóle) przepracowaną zimę ale próba zbliżenia sie do Was w wynikach w ciągu sezonu też będzie bardzo ciekawym doświadczeniem.

Wyszło słońce, wyszły misie z gawry.

IksC, nie przesadzaj o ile się nie zaplujesz (bo pewnie tylko to grozi przy siedzeniu na tyłku podczas rehabilitacji), to będziesz pędził z tą samą prędkością. Wyjeżdżone km pozostają w nogach i nie znika to od tak...

P.S. poranne jam session jutro w Bielanie ktoś ( 8:00 - 9:00 )?

PS 2 Więc ekipa Mad maniaków powiększa się o dwie osoby?

RudaMarylka - kusząca propozycja; a nie da się gdzieś bliżej centrum?

ja właśnie się wybieram na podbój ścieżek... ;)

a tak przy okazji: witam rowerowych maniaków warszawskich ;)

ja w stolicy od niedawna więc niestety topografia u mnie leży i kwiczy; mam nadzieję, że to się szybko zmieni;

wiosna idzie to i tereny trzeba zacząć zwiedzać :D

no może ja najpierw na mapę zerknę :D

napiszcie tylko jakie plany mniej więcej: gdzie pedałujecie? (ja szczerze: ulicy, chodników mam dość ;) )

ps. chętnie też uwówię się w środę - mam całą wolną więc mogę od rana do wieczora :D

napiszcie tylko jakie plany mniej więcej: gdzie pedałujecie?

To zobaczysz sama na własne oczy - albo nogi ;-)

Facety planują chyba inny kierunek i to w godzinach późniejszych. Ja nie dam rady około południa i później, dlatego składam propozycję bielańską.

Mapa - stacja Metro Słodowiec. Później się nie zgubimy ;-)

• Mod Team

Facety planują stawić się o 12.00 przy Sobieskiego/Sikorskiego dokładnie tu: http://maps.google.com/maps/place?q=52.190444,21.046157&ftid=0x0:0x0 i udać się w kierunku lasku Kabackiego sprawdzić przejezdność tamtejszych ścieżek, jeżeli ktoś chętny to facety zapraszają :)

@Artur: Ty to nie musisz trenować :>

Powrotu do zdrowia!

Wymienimy się jutro informacjami w temacie dostępności oraz zmieniających się zasobów ścieżkowych.

Z informacji istotnych - trafiłam na rowerowego jasnowidza. Warsztat ma na bazarku przy marymoncie. Jeśli macie zgryz z bikem, zakładam się o piwo, że facet rozgryzie to w kilka minut. Profesjonalista z dużym stażem - liczy sobie grosze...

A no właśnie, co dla kogo jest super. Safian właśnie pisał, że w bielańskim błocko po pachy. BRRRR...

O tej porze roku niechętnie na taplanie się. Jutro indoor z rana. Może koło południa wyrwę się na PIERWSZĄ WIOSENNĄ AKCJĘ ROZRUCHOWĄ -po ubitym. Anusz gdzieś się nasze drogi przetną :).

Chętnie ustawię się w tygodniu. Godzinowo dopasuję się, raczej w ciągu dnia.

Artur- stawiałem w pierwszej chwili ( po PW), że na nartach się doprawiłeś i padło na łąkotkę. Dlatego ja zimą to tylko na sankach :icon_mrgreen: Na szczęście złamanie, nawet ze śrubami jest do wyciągnięcia. Zdrowia i do zobaczenia w sektorze :)

Bielan, jak zawsze czad - od północnej strony nieco skuty lodem oraz jeszcze mokry (błoto).

W kilku miejscach zagościły nieoczekiwane drzewa (tym razem w poziomie), tudzież większe konary.

Wszystkie ciekawsze miejsca przejezdne, podjezdje i zjezdne ;)

Koleżanka Ania bardzo dzilena i chce jeszcze jeździć!

Wywołuję Pana Solińskiego do tabily - wszak mamy wiosnę.

Zapraszam od 5:15 - 5:30 godzina do przedyskutowania.

Ania musi się nieco rozkręcić, więc będziemy jeździły "ostrożnie".

P.S. Nie życzyłam Ci Arturze powrotu do zdrowia, życzę po prostu cierpliwości ;)

koleżanka Ania ŻYJE i może chodzić (jeszcze :D ) - zobaczymy, co będzie jutro;

generalnie wszysko ok, poza stromymi podjazdami i zjazdami, których do tej pory unikałam więc nie wiem czy dam radę się z nimi zaprzyjaźnić;

obiecuję spróbować ;)

jutro, jak nie będzie padać, - ruszam o 4:45 (zabójcza godzina ale co tam...)

dzięki za przejażdżkę :thumbsup:

proszę o wyrozumiałość i niski wymiar kary za brak kondycji :whistling:

ps. gdyby nie rower to pewnie dopiero bym wypełzała z łóżka :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...