Skocz do zawartości

[Warszawa] Codzienne ustawki - wspólne jazdy

safian

Rekomendowane odpowiedzi

Nie może być - jak mogło mi to umknąć ...

No więc żeby stało się zadość to mówię, że się wstępnie z ukiem ustawiamy na Starą Miłosna i MPK w sobotę.

Tyle, że o świcie - takie u mnie bowiem życie.

Więc jak ktoś chce o brzasku

Niech się stawi w kasku

W rembertowym lasku.

Czy gdzieś tam gdzie ustawimy ;)

W sobotę nie dam rady - praca :( Za to gdyby ktoś miał jakiś rowerowy pomysł na niedzielę (zwłaszcza z wczesnym startem), chętnie się przyłączę.

Skoro już o porannych startach mowa - jutro rano (6:15-6:30?) ruszam z Ursynowa na szybki poranny rozruch w okolicach Lasu Kabackiego (planowana długość trasy - 30-35km, do zrobienia w niecałe półtorej godziny). Gdyby ktoś miał ochotę się przyłączyć, proszę o PM.

...hm, po nocy (takiej prawdziwej) to z kolei ja nie jeżdżę :) 6 rano to dla mnie już dzień, ale o takich rzeczach ponoć się nie dyskutuje...

Tak czy inaczej - przejażdżka doszła do skutku w składzie dwuosobowym. Było super, nawet jeśli odstawałem od partnera zapasem siły w nogach i zasobem techniki. Cóż, będzie nad czym pracować :yes:

Ponawiam pytanie o plany niedzielne... ktoś coś szykuje?

Ja zasuwam nieco wcześniej i do wykorzystania mam jedynie około godziny - więc rozbijam się po Bielanie i okolicznych, bielańskich podjazdach - mniej lub bardziej

:icon_mrgreen:

Jeśli natomiast K2 ma chęć, bardzo proszę zapisać mój numer i się ze mną ustawić.

Uprzedzam, że lubię krew! (hihihihihih :devil: )

A w sobotę to nie wiem gdzie pojadę

Słuchaj Dziara, mieszkasz w Konstancinie lub okolicach a Lasy Chojnowskie to naprawdę niebrzydka rzecz(mam je objeżdżone). Możesz jechać przez Czarnów na czarny szlak, przez lasy kierować się np. na Orzeszyn, ciekawa jazda jest aż do Góry Kalwarii. Na miejscu warto np. poszaleć na piaszczystych terenach poligonu obfitujących w mini pagórki, właściwie są to muldy. Stamtąd otwiera się perspektywa na szlak przy Wiśle na południe i (później) powrót w stronę Piaseczna. Takie rundy mógłbyś kończyć nad wodą. Na pewno znasz ten świetny postój "zimne doły". Za niewielkie pieniądze można tam wypożyczyć np. kajak, a jakbyś zagadał to pewnie w budce popilnowali by Ci roweru. Super sprawa.

Od Góry K. możesz też wracać wałem wiślanym. Malownicza trasa. Jeździ m.in tędy grupa "Ośka Warszawa" znajdziesz ich na forum szosowym, umawiają się bodajże przy placu zabaw w Powsinie. Jakby było mało to w Zalesiu masz pociąg, który możesz uwzględnić w eskapadzie. Gdybyś totalnie nie miał konceptu to poszukaj też pewniaków czyli np. śladu/ trasy Mazovii. Bierzesz pętla "Mega" i wrzucasz do urządzenia, do telefonu albo po prostu drukujesz co też jest bardzo dobrym wyjściem. Sam bym Ci poszukał ale nie mam już dziś totalnie czasu. Mam nadzieję, że rozbiłem Twój dylemat :D W zasadzie masz jedne z lepszych warunków do jazd w okolicy miejsca zamieszkania. Gacie krótkie czy długie nie ma znaczenia, nawet nie będziesz się zastanawiał jeśli znajdziesz dobrą trasę.

No cóż ostatecznie tak wyszło,że nigdzie nie pojechałem. Artur znam doskonale tam te rejony.Akurat rzadko jeżdżę przez Czarnów,ale wiem,że są fajne tereny,są górki Czarnowskie niby są małe,ale można się nieźle po pobawić. O tak zimne doły można rozpalić ognisko nawet ostatnio ze znajomymi tam byłem i jedliśmy kiełbaski. W GK w sumie są fajne podjazdy na ulicy świętego Antoniego dużo u mnie jest do zwiedzania,ale po prostu dziś ochoty nie miałem na rower :/.Ale dzięki serdeczne!

Słyszałem, że pokaźna ekipa się szykuje na Mazovię w Łomiankach.

Póki co na stronie jest oficjlanie podana data 2 października, choć w Toruniu podawali, że ma być również w sobotę. Tak, czy inaczej zapraszam wszystkich zainteresowanych, nie koniecznie na ściganie, ale na fajną zabawę i spróbowanie swoich sił.

OK, więc kto się deklaruje ? Do grupy jeżdżącej, piwno-kiełbasianej lub wszechstronnej ;) (wyścig zintegrowany z browcem na pożegnanie sezonu startowego) ?

Wygląda na to, że będę mógł wpaść (nie ma jeszcze decyzji pomiędzy dystansem hobby a fit:)

Cześć,

ja chętnie bym się wybrała w niedzielę pokręcić się po Kampinosie.

Pozdrawiam

Ania

Cześć!

Bardzo chętnie, jeśli tylko lubisz kręcić - to zapraszam do wspólnej wymiany umiejętności ;)

W niedzielę szykuje się maraton, może namówię Cię abyś wzięła w nim udział - będzie w Łomiankach.

Na stronie Mazovi znajdziesz wszelkie informacje - oczywiście, jeśli czujesz się na siłach...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...