Skocz do zawartości

[Warszawa] Codzienne ustawki - wspólne jazdy

safian

Rekomendowane odpowiedzi

Update:

Tym razem zameldował się mini-peleton zupełnie jakby wszyscy przeczuwali piękną, słoneczną pogodę (prognoza pogody czy co?). Tempo rozkręcało się bardzo powoli ale równie konsekwentnie co wydawało się mieć jakiś związek ze zmniejszaniem peletonu. Być może się mylę, natomiast po błotnym odcinku grupa zredukowała się do 6-ciu osób i na nic zdało się "czekanie". To bardzo wyraźny ewenement ale czekaliśmy na maruderów chyba aż całe 50 sekund ! po czym musiałem gonić czołową czwórkę :D

Nie wiem czemu zawdzięczać ten przebłysk(wylew) empatii w kierunku bliźnich ale obstawiam jakiś feler na sprzęcie albo koniec sezonu.

W dalszej części droga wiodła przyjemnymi singlami oraz, gdzie się tylko dało, skarpą wzdłuż szlaku. Po tym wszystkim miałem nadzieję wyjechać z lasu już gdzieś w górach lub przynajmniej na jurze krakowsko-częstochowskiej ale na horyzoncie zamgliły się zaledwie zabudowania palmirskie. Klasyczny przejazd przez Ćwikową Górę i okolice czerwonego szlaku zajął kolejną chwilę. Był to też czas w którym grupka upadlaczy rozdzieliła się ze względów "zdroworozsądkowych" - wyjechali już swoje po licznych jak na mazowsze terenowych "zmarszczkach". W duecie udało mi się jeszcze zaliczyć najciekawszą część trasy za jaką trzeba uznać ścieżkę typowo interwałową z piękną sinusoidą terenu.

Też dziś nie próżnowałem(-:

Szkoda by było nie wykorzystać takiej pogody na jazdę. Byłem pierwszy raz na Siekierkowskim WKK. Pojechaliśmy do MPK. Była jazda i tylko jazda bez ,,ćwiczeń technicznych,,Tempo momentami takie że można było się solidnie spocić(-: Podzieliliśmy sie na jakiś czas na dwie grupy. Zapoceńców i rekreacyjną(-:Frekwencja przyzwoita,kilkanaście osób.W następną niedziele odbędzie się ostatni w tym roku trening WKK.

Miejsce: "Tam Gdzie Zwykle Zimą" (Górczewska 229)

Godzina : 10.10

Dystans: Rekreacyjny/"mega" (ca. 50km)

Tempo: "Co łaska"

Cel: Spokojny objazd KPN z dużą szansą na ciekawe ścieżki*

*- (psttt, tak naprawdę chodzi o knajpie na końcu ;)

No niezłej jakości filmik brawo

Jak by tak ktoś nakręcił taki filmik z całej wycieczki forumowej do Kampinosu z możliwością zapisu gps jak w przypadku kamerki contour gps to by było coś hohoho. Szkoda że nie mam takiej (ale powoli zaznajamiam swoją 2 połówkę z tym pomysłem podobno kropla drąży skałę :laugh: ) choć ostatnio jechałem długą drogą na której walczyłem aby się utrzymać na powierzchni błota i drogi - udało się lecz zaraz potem w lesie choinowskim na liściach było bum bum i kolanko się potłukło a do domu daleko daleko chętnie bym se zobaczył filmik z tego na takiej kamerce w domku przy browcu. Pozdrawiam wszystkich co jeszcze jeżdżą

aż wstyd nigdy nie byłem w kpn a co dopiero na rowerze

Spoko, nauczysz się raz i zostaje na całe życie ;)

Materiał z GP2 więcej niż zadowalający jak na w pełni przenośny sprzęt. Ile to waży ? Mam na myśli również objętość jednostki czasu w tej jakości (bitrate).

Trzeba jednak zauważyć, że warunki oświetlenia są prawie stałe, prędkość niska i brak większych nierówności.

Planujesz(cie) może wykonać porównanie w warunkach szlaku ? Przejazd singlem na zielonym byłby idealny do celów porównawczych z filmem z GoPro obecnym już na Twoim kanale.

]czesc,nagralismy też singla z Sierakowa w kier.Palmir.Najlepszym rozwiązaniem będzie wspólna jazda z kamerą,poprosze kolege zeby ja zabrał ze soba i każdy sobie ją przetestuje na swój sposób.W cenie 1700pln kolega dostał dwa mocowania do kamery,wodoszczelną obudowe i zapasowy akumulator.

http://www.youtube.com/watch?v=NXs-XNMx7mk

Sprawdziłem dane,180gram plus waga akumulatora. http://www.emarket.p...px?pid=C0655058

HERO2.

http://www.youtube.com/watch?v=AlQpONZmc60&feature=g-all-fbc&context=G2f47e1aFAAAAAAAAHAA

Spoko, nauczysz się raz i zostaje na całe życie ;)

Materiał z GP2 więcej niż zadowalający jak na w pełni przenośny sprzęt. Ile to waży ? Mam na myśli również objętość jednostki czasu w tej jakości (bitrate).

Trzeba jednak zauważyć, że warunki oświetlenia są prawie stałe, prędkość niska i brak większych nierówności.

Planujesz(cie) może wykonać porównanie w warunkach szlaku ? Przejazd singlem na zielonym byłby idealny do celów porównawczych z filmem z GoPro obecnym już na Twoim kanale.

HD Video w rozdzielczości 1080p(1920x1080 pikseli),30 klatek na sekunde,zapis 15 Mbit/s,przy czasie trwania filmu 5:36 min.waży 605Mb.

Mi filmiki z jazdy po warszawie nie za bardzo przypadły do gustu z powodu jazdy po starówce (no chyba, że już nie ma zakazu jazdy na rowerach), jazdy po chodniku, pod prąd, po chodniku gdy obok jest ścieżka rowerowa.... Za to kampinos super! :)

Mi filmiki z jazdy po warszawie nie za bardzo przypadły do gustu z powodu jazdy po starówce (no chyba, że już nie ma zakazu jazdy na rowerach), jazdy po chodniku, pod prąd, po chodniku gdy obok jest ścieżka rowerowa.... Za to kampinos super! :)

To kiedy jedziemy na szczebel?? :):)

To kiedy jedziemy na szczebel?? :):)

Cześć,jak sie ciepło zrobi.Marzec-kwiecien :thumbsup:

Każdy woli KPN.A na Starówce bez zmian,ZAKAZ JAZDY ROWERAMI.

Chciałabym przekazać Wam świąteczne życzenia z okazji świąt oraz rychło nadchodzącego nowego roku.

Bardzo się cieszę, że mogłam Was poznać (co niektórych nieco bliżej), odkrywać z Wami nie tylko uroki jazdy na rowerze, natury ale i własnej siły oraz walki ze słabością.

Życzę Wam spokojnych kilku dni, wytchnienia od ciągłej pogoni i pracy. Ciepłej atmosfery rodzinnej i trafionych prezentów w postaci super odjazdowych i burżuazyjnych akcesoriów ;-)

Dla świętujących inaczej chwili zadumy u schyłku 358 dnia w roku!

Oby nasza cykloza rozwijała się ostro i przewlekle niebezpiecznie zarażając wszystko wokół.

M.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...