Skocz do zawartości

[Propozycja wjazdu] Pasmo Polic- wspinaczka

bardakon

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj zaliczyłem z kolegą i dziewczyną Pasmo Polic. Był to mój 3 wyjazd tam i chyba wreszcie znalazłem sposób jak na nią wjechać. Oczywiście nie jest to możliwe w 100% tylko powiedzmy w 2/3. Moja propozycja to żółtym szlakiem z Zawoi podryzowanej. Początkowo trzeba prowadzić i przeprawić się kładką nad potokiem (miejsce ma atmosferę), ale potem wchodzi się na drogę prowadzącą na Mosorny Groń i da się tam wjechać. Za Mosornym ze średnią techniką da się wjechać kolejne 2/3 trasy warto jednak pilnować szlaku. Ja przypadkowo odbiłem na prawo od niego i pojechałem równolegle do czerwonego, nim nawrót i dopiero atak na Cyl Hali Śmietanowej. Z jednej strony było bardziej płasko, z drugiej oszołomy na motorach zmasakrowały tą drogę i jazda jest bardzo utrudniona, z czego wniosek, że lepiej iść prosto do góry żółtym. Będąc na Cylu jesteśmy na miejscu jeżeli chodzi o podjazd. Wcześniej próbowałem zielonym podajże ze Skawicy ale prowadzenie czasem jest chyba pod kątem 70%, (przednie koło na wysokości głowy).

Moje pytanie, którędy wjeżdżaliście na Pasmo Polic i którą drogę polecacie do wypróbowania na przyszły raz?

Mapka: http://www.bikemap.net/route/1248231

Ale wtedy nie ma zjazdu bo zjazdem podjeżdżamy. Z Hali Śmietanowej jadę zwykle na Policę, potem na Halę Krupową a dalej czerwoym w dół aż do (w moim przypadku) Osielca. Czyli na końcu czerwonego odbicie na zielony w lewo. Niestety kolejna zrywka drzewa poraniła następny zjazd. Wypada mieć tam fula.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...