bardakon Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Wczoraj zaliczyłem z kolegą i dziewczyną Pasmo Polic. Był to mój 3 wyjazd tam i chyba wreszcie znalazłem sposób jak na nią wjechać. Oczywiście nie jest to możliwe w 100% tylko powiedzmy w 2/3. Moja propozycja to żółtym szlakiem z Zawoi podryzowanej. Początkowo trzeba prowadzić i przeprawić się kładką nad potokiem (miejsce ma atmosferę), ale potem wchodzi się na drogę prowadzącą na Mosorny Groń i da się tam wjechać. Za Mosornym ze średnią techniką da się wjechać kolejne 2/3 trasy warto jednak pilnować szlaku. Ja przypadkowo odbiłem na prawo od niego i pojechałem równolegle do czerwonego, nim nawrót i dopiero atak na Cyl Hali Śmietanowej. Z jednej strony było bardziej płasko, z drugiej oszołomy na motorach zmasakrowały tą drogę i jazda jest bardzo utrudniona, z czego wniosek, że lepiej iść prosto do góry żółtym. Będąc na Cylu jesteśmy na miejscu jeżeli chodzi o podjazd. Wcześniej próbowałem zielonym podajże ze Skawicy ale prowadzenie czasem jest chyba pod kątem 70%, (przednie koło na wysokości głowy). Moje pytanie, którędy wjeżdżaliście na Pasmo Polic i którą drogę polecacie do wypróbowania na przyszły raz? Mapka: http://www.bikemap.net/route/1248231 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 A może spróbuj czerwonym szlakiem od strony Krowiarek lub także czerwonym ale od strony Bystrej Na tych szlakach też jest trochę pchania, lecz mimo to nie są złe ( szczególnie ten od Bystrej ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bardakon Napisano 12 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Ale wtedy nie ma zjazdu bo zjazdem podjeżdżamy. Z Hali Śmietanowej jadę zwykle na Policę, potem na Halę Krupową a dalej czerwoym w dół aż do (w moim przypadku) Osielca. Czyli na końcu czerwonego odbicie na zielony w lewo. Niestety kolejna zrywka drzewa poraniła następny zjazd. Wypada mieć tam fula. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 24 Września 2011 Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Znam każdy wariant ale ten którym jechałeś jak i ten który zaproponował detonator czyli czerwony z Krowiarek to najłatwiejsze wjazdy więc nic lepszego nie wymyślisz. Jest jeszcze ciężki podjazd w całości drogą od leśniczówki Sidzina na Halę Krupową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.