kresowiak1993 Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Witam ! Planuję w przyszłe wakacje pojechać rowerem z Bydgoszczy do Warszawy. Najważniejsze żeby omijać główne szlaki komunikacyjne, interesuje mnie jazda bocznymi gminnymi drogami, ewentualnie częściowo żółtymi tj wojewódzkimi. Plan jest taki, żeby zrobić trasę w jedną dobę. Znam szlak przyjaźni Bydgoszcz-Toruń, miałem okazję jechać rok temu tam i z powrotem (około 117 km). Zastanawiam się jak optymalnie dalej jechać na Warszawę. Chciałbym zmieścić się w maksymalnie 300 km. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spheremaster Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 dobry pomysl, zapraszam do wawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak1993 Napisano 14 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Często goszczę w Warszawie, mam w stolicy większość rodziny i dobrze znam miasto oraz okolice, w przyszłości zamierzam wrócić do swoich. Nigdy nie miałem jednak okazji przyjechać rowerem do Warszawy. Stąd moje pytanie o trasę czy ktoś się orientuję w temacie, wiem że nie jest to zbyt popularny szlak dla rowerzystów. Może ktoś ma pojęcie ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz78 Napisano 19 Września 2011 Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Jeśli będziesz jechać przez Płock, co jest prawdopodobne (bo można tam dotrzeć i od Włocławka i od Lipna), to od Płocka do Warszawy warto jechać drogą po południowej stronie Wisły (nr 575) a nie główną po północnej (jak zerkniesz w atlas samochodowy, to zobaczysz, o co biega) - asfalt, ruch samochodowy mało intensywny, więc jedzie się fajnie. Jak dojedziesz w okolice trasy nr 7, to masz wybór: jazda głowną trasą (szybko, ale mało przyjemnie z uwagi na ogromny ruch, ale możesz byc już nieźle zmęczony, więc nei skreślałbym tego wariantu, bo oszczędza siły, jest szerokie pobocze w sam raz dla roweru), jazda równoległą drogą lokalną położoną bliżej Wisły przez okoliczne wioski i miasteczka (Czosnów, Łomna, Łomianki itp.), jest też szlak rowerowy między drogą nr 7 a Puszczą Kampinoską, w zasadzie zahaczający o Puszczę - czasem nieco upierdliwy, ale bez tragedii, jednak na szbyką jazdę tamtędy nie licz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.