MIC Napisano 10 Lutego 2006 Napisano 10 Lutego 2006 A jakie sa różnice pomiędzy Shimano 520 a 540? Czlowieku wez uzyj raz na jakis czas wyszukiwarki. Walkowane to bylo juz nascie razy... A tematow co kupic do ... ceny tez jest duzo
salamander Napisano 12 Lutego 2006 Napisano 12 Lutego 2006 moze nie umie się posługiwać, więc wytłumaczmy... przede wszystkim różnica jest w ośce, troszkę inne materiały użyte i cena- oto różnice :] ja jezdze w m520 i jestem z nich zadowolony
czaja188 Napisano 12 Lutego 2006 Napisano 12 Lutego 2006 No już sie nauczłem obsługiwać wyszukiwarki :wink:.
macrianus2 Napisano 12 Lutego 2006 Napisano 12 Lutego 2006 Wystarczy na samym pamietac o tym ze jest sie wpietym i odpowiednio wczesnie sie wypiac. Z czasem nabiera sie wprawy i robi sie to bezwarunkowo (tak slyszalem tongue.gif tongue.gif biggrin.gif biggrin.gif ) tak jest. tydzien jezdzenia, 2-3 gleby i wypinasz sie odbuchowo. zreszta na poczatek dobrze jest zaczac jezdzenie od montazu tylko jednego pedalu. gdy juz sie wycwiczy technike mozna zamontowac drugi. podobno pozwala to uniknac gleb i innych "przykrosci" na poczatku.
Rafaello Napisano 13 Lutego 2006 Napisano 13 Lutego 2006 Co do szybkiej ewakuacji na spd to też kwestia wprawy. Wyrobiłem sobie już dawno odruch wysuwania pięty na bok w sytuacjach kiedy przewiduję nagłego stopa - tuż w punkcie wypięcia pedałów. Przy pokonaniu przeszkody pięta wraca na swoje miejsce bez ponownego wpinania. Poza tym taki odruch powinien być intuicyjny, mozna się czuć bezpiecznie w spd kiedy wypinamy się nie myśląc o tym. Moment zastanowienia to w niektórych sytuacjach kwestia być albo nie być (w bliskim uścisku z matką ziemią). Poza tym nie ma nic gorszego niż przejście bezpośrednio z nosków na spd, jeśli przechodzimy ze zwykłych pedałów lub platform to jeszcze pół biedy... Ale bez obaw, po tygodniu intensywnego treningu z częstymi stopami i wypinaniem będzie już ok Rafaello
cierpong Napisano 13 Lutego 2006 Napisano 13 Lutego 2006 no bylo walkowane ze sto razy :/ zajzyj na http://crazysport.pl/catalog/start.php i tam se za 400 znajdziesz m520 i butki 180 i luz i konczcie ten temat bo sie tylko ludzie wnerwiaja A wyszukiwarka to dobra rzecz ;p
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.