Skocz do zawartości

[Opony] Dobór pod asfalt/las 70/30

aeMaeTH

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam szanowne grono!

Ostatnio przeciąłem sobie oponę na asfalcie - mam dziurę, że sobie palec mogę wsadzić..

Rowerek to Author Vision i ma fabryczne opony Author Trail Master Kevlar 26x2,00. Szczerze to zastanawiałem się nad wymianą kompletu na Schwalbe Smart Sam 26x2,10 ale może lepszym rozwiązaniem będzie kupienie lepszej (droższej) opony i pozostawienie Authora. Poproszę o Wasze sugestie ;)

Do roboty jeżdzę asfaltem, ale robię wypady w las i nie chcę się zabić na zakręcie.. a w tych authorach już zaliczyłem glebę, z tym że na mokrym asfalcie.

Napisano

ok, ale zostawic jednego authora i dokupic na tyl/przod cos nowego czy wymienić całość?

RK podobno "gubią" się na mokrym terenie, więc odpada..

a o maxxisach to wogóle nie myślałem ;)

Napisano

W podobnych warunkach (no dobra, mniej asfaltu, więcej lasu i utwardzonych ścieżek...) używałem Maxxis Flyweight 330 - spisywały się naprawdę fajnie, chociaż wymagały uwagi i pewnej dozy wiary przy kładzeniu się w zakręt :icon_mrgreen: . Teraz zmieniłem opony (tamten komplet zajeździłem, a cena nowego trochę mnie przerosła) - jeżdżę na Geaxach Barro Race. Lekkie (dla mnie - duża zaleta), szybkie na prostych, dobrze się trzymają w zakrętach.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Żeby nie było, że temat bez puenty się skończył..

Wyrwałem na allegro komplet ledwo używanych Smart Samów EVO za 150zł z przesyłką ;)

Dzięki za sugestie i pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...