aeMaeTH Napisano 11 Września 2011 Napisano 11 Września 2011 Witam szanowne grono! Ostatnio przeciąłem sobie oponę na asfalcie - mam dziurę, że sobie palec mogę wsadzić.. Rowerek to Author Vision i ma fabryczne opony Author Trail Master Kevlar 26x2,00. Szczerze to zastanawiałem się nad wymianą kompletu na Schwalbe Smart Sam 26x2,10 ale może lepszym rozwiązaniem będzie kupienie lepszej (droższej) opony i pozostawienie Authora. Poproszę o Wasze sugestie Do roboty jeżdzę asfaltem, ale robię wypady w las i nie chcę się zabić na zakręcie.. a w tych authorach już zaliczyłem glebę, z tym że na mokrym asfalcie.
Grand231 Napisano 11 Września 2011 Napisano 11 Września 2011 Maxxis Crossmark 2.1 bądź jeżeli stricte na asfalt jakiś zestaw slicków np Maxxis Detonator 1.5 bądź 1.25.
Fenthin Napisano 11 Września 2011 Napisano 11 Września 2011 Jak uniwersalnie to Schwalbe Smart Sam albo Continental Race King 2.2
aeMaeTH Napisano 11 Września 2011 Autor Napisano 11 Września 2011 ok, ale zostawic jednego authora i dokupic na tyl/przod cos nowego czy wymienić całość? RK podobno "gubią" się na mokrym terenie, więc odpada.. a o maxxisach to wogóle nie myślałem
k2cl Napisano 12 Września 2011 Napisano 12 Września 2011 W podobnych warunkach (no dobra, mniej asfaltu, więcej lasu i utwardzonych ścieżek...) używałem Maxxis Flyweight 330 - spisywały się naprawdę fajnie, chociaż wymagały uwagi i pewnej dozy wiary przy kładzeniu się w zakręt . Teraz zmieniłem opony (tamten komplet zajeździłem, a cena nowego trochę mnie przerosła) - jeżdżę na Geaxach Barro Race. Lekkie (dla mnie - duża zaleta), szybkie na prostych, dobrze się trzymają w zakrętach.
aeMaeTH Napisano 29 Października 2011 Autor Napisano 29 Października 2011 Żeby nie było, że temat bez puenty się skończył.. Wyrwałem na allegro komplet ledwo używanych Smart Samów EVO za 150zł z przesyłką Dzięki za sugestie i pozdrawiam!
Mod Team Franio Napisano 31 Października 2011 Mod Team Napisano 31 Października 2011 No to szerokości :-) A jeśli temat się skończył, to go zamykam..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.