GEMON Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Witam, dostałem ostatnio od kumpla kasetę SHIMANO CS HG-30-8l i chciałem się zapytać czy mogę założyć na nią nowy łańcuch czy może jest już za bardzo zużyta, we dług mnie jest jeszcze z dobrym stanie ale ja się za bardzo na tym nie znam , a jeśli tak to czy mógłby być to ten łańcuch? http://hermesbike.pl/lancuch-shimano-hg40-p-119.html nie chcę kupować jakiegoś drogiego łańcucha, ponieważ kaseta też nie jest z górnej półki. poniżej podaję dwie fotki kasety: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didusieq Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Po zdjęciach trudno będzie ocenić. Wystarczą dziesiąte części milimetra i nowy łańcuch nie będzie chciał ładnie przylegać do zębatki. Zębatki spracowały się ze starym łańcuchem, a raczej jego długością. Trzeba by sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Przeanalizuj zbocze zebatki nr 1 z resztą (1 bo jest jak mniemam najrzadziej uzywana) jak zapewne zauważysz ze oba częściej używanych zębów dosć znacząco odbiegają od tamtego kszatałtu. Czy nowy lancuch bedzie pracował ?? nie wiem i nikt ci precyzyjnie na to nie odpowie moze ale nie musi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.