Skocz do zawartości

[pedały] Platforma - jakie ?

naiLo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam jakichs platworm w cenie no do okolo 60zl. Czy mozecie mi coś doradzić? Chciał bym zeby byly w miare dobrze uszczelnione i dobrze sprawdzaly sie w warunkach bojowych :P

Jak na razie spodobaly mi sie te:

>North Shore

>Da Bomb

Napisano

jak sie da to bierz pedały na łożyskach igiełkowych, wg. mnie 100 razy lepsze od tradycyjnych kulkowych, słowo luz dla nich nie istnieje :)

Napisano

Tylko wiecie co szukam czegos z duza iloscia pinow te Da Bomb maja 13 na jednej bodajze.

Jezdzielm kiedys na platformach Kony to noga jednak sie slizgala.

1. Uwierz mi, że 13, bądź 10 w przypadku NS jest zupelnie wystarczające, nie liczy się ilość pinów, ale raczej ich jakość, oczywiście w granichach rozsądku.

2. Piny na platformach ścierają się z czasem, czasem bywa też, że pedały są po prostu kiepskie i potrafią być nawet gorsze od standardowych do xc jeścli chodzi o wytrzymałość(jeździłem na takich kiepskich z 20 pinami).

3. Sam posiadam owe NS Pancake z pinami terror i są zarąbiste, mają świetne trzymanie i mają potwierdzoną wytrzymałość przez wielu ludzi, którzy skaczą na rowerach, jak dla mnie jedynym minusem jest dosyć łatwo zdrapująca się farba, a reszta to miód.

4. Tutaj masz tańszą propzycję platform.

Pozdrawiam.

Napisano

Co do Pancakow, to owszem fajnie trzymaja nogi, ale ich wada sa dosyc szybo pojawiajace sie luzy... Jesli chcesz zainwestowac w porzadne geje, to teraz za 150 zl mozna kupic leg eaters 2005 z pinami terror na osce 14 mm i maszynach, jak dla mnie sprzet nie do zajechania :D .

Napisano

Co do Pancakow, to owszem fajnie trzymaja nogi, ale ich wada sa dosyc szybo pojawiajace sie luzy...

Też o tej wadzie słyszałem ,pomimo tego ja brał bym Pancake...bo zaproponowana przez Kywaka cena jest ponad 2x wieksza niż zakładana przez naiLo :D

Napisano

W takim razie z waszych wypowiedzi i z tego co widzialem na zdjeciu od (MarciN) juz wiem ze ich nie kupie.

Pozostaly mi Da Bomb albo ? co myslicie o tych CMP EXPERT ??

Napisano

1. Uwierz mi, że 13, bądź 10 w przypadku NS jest zupelnie wystarczające, nie liczy się ilość pinów, ale raczej ich jakość, oczywiście w granichach rozsądku.

NS terror mają 10 zapomniałem dodać.

Co do Pancakow, to owszem fajnie trzymaja nogi, ale ich wada sa dosyc szybo pojawiajace sie luzy... Jesli chcesz zainwestowac w porzadne geje, to teraz za 150 zl mozna kupic leg eaters 2005 z pinami terror na osce 14 mm i maszynach, jak dla mnie sprzet nie do zajechania :) .

Pierwsze słyszę o luzach i sam ich nie mam:/

W takim razie z waszych wypowiedzi i z tego co widzialem na zdjeciu od (MarciN) juz wiem ze ich nie kupie.

Pozostaly mi Da Bomb albo ? co myslicie o tych CMP EXPERT ??

Czy chodzi Ci o mnie? Ja Ci żadnego zdjęcia nie dawałem. :)

Pozdro.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

reborny bloodline tesh sa zaiste, ja mam na maszynowkach, dalem ze nie cos kolo 135 zeta, wiec nie są za tanie, ale za to pancerne. luzów ni ma :rolleyes:

Napisano

a a polecam fishbone mam je juz dosc dlugo coprawda w tym roku lezaly w pudelku(mialy byc na zime bo spd kupilem ale w koncu nie zalozlem ich)kupilem je za 60zł i po 2 latach jezdzenia sa ok pozatym ze sie farba latwo sciera z nich ale to tylko wyglad

moge smialo polecic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...