gosucherry Napisano 11 Września 2011 Napisano 11 Września 2011 Witam. Mam dość starego już Gianta Bouldera ( dobry stan, nic specjalnego, na przedzie jakiś tańszy suntour ). I mam pytanie, czy mogę próbować robić na nim jakiekolwiek tricki ? Czy drastycznie zmniejszy to żywotność kół/ramy/suportu ? Mam przerzutki acera shimano przód i tył, hamulec przód tarcza mechaniczna tektro, tył v-brake shimano. Nie mówię, tu o jakiś long jumpach, czy dropach z 5 metrów, ale gdy np. robię bhopa z krawężnika na jezdnię ( wyskakuję tak by upaść na obydwie opony na raz ) to łańcuch strasznie mi lata, co mnie dość niepokoi. Link do mojego roweru : http://archive.giant-bicycles.com/pl/030.000.000/030.000.000.asp?year=2006&model=10316
iwan1245 Napisano 11 Września 2011 Napisano 11 Września 2011 żeby łańcuch nie latał musi być napinacz i przerzutka shadoł . na razie skróć łańcuch to troche pomoże co do roweru , to nie jest rower do streetu
Grabek114 Napisano 26 Października 2011 Napisano 26 Października 2011 W tym przypadku skrócenie łańcucha ani napinacz nie zdadzą egzaminu, bo jest przednia przerzutka :/ Musisz się przyzwyczaić do latającego łańcucha
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.