Skocz do zawartości

[rower] Biria Ultimate

miller

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Oto co stworzyłem dla żonki, miało być budżetowo ale wyszło całkiem przyjemnie, wagowo wyszło ok 12,2 kg. Żona zachwycona a ja już planuje na przyszły sezon gdzie zrzucić kg ;) Oceńcie sami

ps. tylnego hamulca jeszcze brak bo piwotów brak :(

Brake (Front): (Hamulec przedni) Avid SD7

Brake (Rear): (Hamulec tylny) Avid SD7

Cassette: (Kaseta) Shimano Deore CS-HG50

Chain: (Lancuch) Shimano Alivio HG40

Crankset: (Korby) Shimano Deore FC-M533

Disc Rotors: (Tarcze Hamulcowe

Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano Alivio FD-M412

Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Shimano Alivio RD-M410

Fork: (Widelec) SR Suntour XCR

Frame: (Rama) Biria Ultimate 17,5 "

Grips: (Gripy) Ritchey WCS Ergo True Grip + Bar

Handlebar: (Kierownica) Ritchey Comp Rizer

Headset: (Stery) Amoeba Husar

Pedals: (Pedaly) Author APD-311

Rim Tapes: (Opaski) Michelin

Seat: (Siodlo) Ritchey Comp Lady

Seatpost: (Sztyca) Smica Comp Offset

Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Pro

Shifters: (Manetki) Shimano Alivio SL-M410

Skewers: (Zaciski kol) Novatec

Stem: (Mostek) Smica Comp Steam

Tire (Front): (Opona przednia) Geax Saguaro 2.0

Tire (Rear): (Opona tylna) Geax Saguaro 2.0

Tubes: (Detki) Continentall

Wheel Front: (Kolo przednie)

Hub: (Piasta) Shimano Alivio HB-RM60

Rim: (Obręcz) Mavic XM 117

Wheel Rear: (Kolo tylne)

Hub: (Piasta) Shimano Deore FH-M530

Rim: (Obręcz) Mavic XM 117

http://img830.imageshack.us/img830/3274/obraz001yc.jpg

Napisano

Rowerek kolorystycznie i technicznie bardzo fajny :) Jedynie mnie te oponki rażą. Tak to rower na 5 jak na budżetówkę :)

Ale jakie :woot: Miało być inaczej, żeby wyróżnić się w tłumie i to się udało zakładając ten model Geaxa ;)

Napisano

naprawde piękny rower, świetnie skmponowany kolorystycznie.

Też początkowo myslałem o tej ramie ale wybór padł na el nino. Za rok mysle składać sztywniaka na szose ze starych czesci które mi sie uzbierały to moze podstawą będzie biria. :icon_wink:

Napisano

Fajny

Można wiedzieć ile za to zapłaciłeś ??

Trudno policzyć koszty bo polowa osprzętu została po modernizacji mojego bicykla, resztę dokupiłem, ale pewnie gdyby policzyć to wszystko jako nowe to w 2 tys powinno się zmieścić, pewnie zaraz odezwą się że w tej cenie to lepiej jakis level czy.. ale takiego drugiego nie znajdziesz i to też chodziło w głównym założeniu projektu

Czarna sztyca i biały zacisk byłoby lepiej :P. No i czarna korba :)

Gust to temat rzeka, ale fakt że z czarną sztycą można by spróbować, może przy odchudzaniu w przyszłym sezonie :icon_lol:

naprawde piękny rower, świetnie skmponowany kolorystycznie.

Też początkowo myslałem o tej ramie ale wybór padł na el nino. Za rok mysle składać sztywniaka na szose ze starych czesci które mi sie uzbierały to moze podstawą będzie biria. :icon_wink:

Na szosę to raczej nie ta rama, geometria nie bardzo a o wadze to już nie wspomnę bo klocek trochę waży

Napisano

Właśnie kończe w tym sezonie na swoim rowerze te oponki i jak dla mnie super, po asfalcie, szutrze sunie aż miło, szybko się czyści. Ja swoje mam offcorse czarne, żonie takie białasy zapodałem co by było orginalnie, ale zastanawiam się bo nie było jeszcze okazji co będzie jak pojedzie za mną w błoto :) O ile pojedzie ? ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...