miller Napisano 11 Września 2011 Napisano 11 Września 2011 Witam Oto co stworzyłem dla żonki, miało być budżetowo ale wyszło całkiem przyjemnie, wagowo wyszło ok 12,2 kg. Żona zachwycona a ja już planuje na przyszły sezon gdzie zrzucić kg Oceńcie sami ps. tylnego hamulca jeszcze brak bo piwotów brak Brake (Front): (Hamulec przedni) Avid SD7 Brake (Rear): (Hamulec tylny) Avid SD7 Cassette: (Kaseta) Shimano Deore CS-HG50 Chain: (Lancuch) Shimano Alivio HG40 Crankset: (Korby) Shimano Deore FC-M533 Disc Rotors: (Tarcze Hamulcowe Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano Alivio FD-M412 Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Shimano Alivio RD-M410 Fork: (Widelec) SR Suntour XCR Frame: (Rama) Biria Ultimate 17,5 " Grips: (Gripy) Ritchey WCS Ergo True Grip + Bar Handlebar: (Kierownica) Ritchey Comp Rizer Headset: (Stery) Amoeba Husar Pedals: (Pedaly) Author APD-311 Rim Tapes: (Opaski) Michelin Seat: (Siodlo) Ritchey Comp Lady Seatpost: (Sztyca) Smica Comp Offset Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Pro Shifters: (Manetki) Shimano Alivio SL-M410 Skewers: (Zaciski kol) Novatec Stem: (Mostek) Smica Comp Steam Tire (Front): (Opona przednia) Geax Saguaro 2.0 Tire (Rear): (Opona tylna) Geax Saguaro 2.0 Tubes: (Detki) Continentall Wheel Front: (Kolo przednie) Hub: (Piasta) Shimano Alivio HB-RM60 Rim: (Obręcz) Mavic XM 117 Wheel Rear: (Kolo tylne) Hub: (Piasta) Shimano Deore FH-M530 Rim: (Obręcz) Mavic XM 117 http://img830.imageshack.us/img830/3274/obraz001yc.jpg
JaniszMTB Napisano 11 Września 2011 Napisano 11 Września 2011 Rowerek kolorystycznie i technicznie bardzo fajny Jedynie mnie te oponki rażą. Tak to rower na 5 jak na budżetówkę
miller Napisano 11 Września 2011 Autor Napisano 11 Września 2011 Rowerek kolorystycznie i technicznie bardzo fajny Jedynie mnie te oponki rażą. Tak to rower na 5 jak na budżetówkę Ale jakie Miało być inaczej, żeby wyróżnić się w tłumie i to się udało zakładając ten model Geaxa
pawel199224 Napisano 12 Września 2011 Napisano 12 Września 2011 naprawde piękny rower, świetnie skmponowany kolorystycznie. Też początkowo myslałem o tej ramie ale wybór padł na el nino. Za rok mysle składać sztywniaka na szose ze starych czesci które mi sie uzbierały to moze podstawą będzie biria.
Zazi Napisano 12 Września 2011 Napisano 12 Września 2011 Czarna sztyca i biały zacisk byłoby lepiej . No i czarna korba
PrixPL Napisano 12 Września 2011 Napisano 12 Września 2011 Fajny Można wiedzieć ile za to zapłaciłeś ??
miller Napisano 12 Września 2011 Autor Napisano 12 Września 2011 Fajny Można wiedzieć ile za to zapłaciłeś ?? Trudno policzyć koszty bo polowa osprzętu została po modernizacji mojego bicykla, resztę dokupiłem, ale pewnie gdyby policzyć to wszystko jako nowe to w 2 tys powinno się zmieścić, pewnie zaraz odezwą się że w tej cenie to lepiej jakis level czy.. ale takiego drugiego nie znajdziesz i to też chodziło w głównym założeniu projektu Czarna sztyca i biały zacisk byłoby lepiej . No i czarna korba Gust to temat rzeka, ale fakt że z czarną sztycą można by spróbować, może przy odchudzaniu w przyszłym sezonie naprawde piękny rower, świetnie skmponowany kolorystycznie. Też początkowo myslałem o tej ramie ale wybór padł na el nino. Za rok mysle składać sztywniaka na szose ze starych czesci które mi sie uzbierały to moze podstawą będzie biria. Na szosę to raczej nie ta rama, geometria nie bardzo a o wadze to już nie wspomnę bo klocek trochę waży
numerouno Napisano 19 Września 2011 Napisano 19 Września 2011 jak się geaxy sprawują ?? sam też te białaski zakupiłem i aż sam jestem ciekaw efektu
miller Napisano 20 Września 2011 Autor Napisano 20 Września 2011 Właśnie kończe w tym sezonie na swoim rowerze te oponki i jak dla mnie super, po asfalcie, szutrze sunie aż miło, szybko się czyści. Ja swoje mam offcorse czarne, żonie takie białasy zapodałem co by było orginalnie, ale zastanawiam się bo nie było jeszcze okazji co będzie jak pojedzie za mną w błoto O ile pojedzie ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.