arkadiuszxx Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Witam, mam na oku ten oto rower http://allegro.pl/show_item.php?item=1814795393 - myślę że za 1600zł go zgarnę. Tutaj proszę o waszą radę, czy to jest trek madone 5.2 z 2005 r, czy może coś innego ? Jak widać ma tylną piastę uszkodzoną, poza tym sprawny i widać zadbany. Prosił bym o waszą opinie czy warto pchać się w taki rower kilku letni ? Waży od bodaj 8.1 kg. Proszę o szybką odpowiedź, gdyż muszę go zawiadomić czy go chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Tak, jest to madone 2005r. Piasta do wymiany, a co za tym idzie kolo do przebudowy. Nie wiem jak jest z dostepnoscia komponentow z tych firmowych kol ale moze sie okazac ze bedziesz musial poskladac nowe kolo. A jak nie bedziesz chcial miec dwoch roznych, to i przednie do wymiany. Zorientuj sie czy mozesz dostac taka piaste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkadiuszxx Napisano 11 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2011 To nie podejdzie np. jakaś piasta shimano 105 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Nie znam tej piasty ale bym sie zdziwil ze bedzie miala identyczne wymiary co ta bontragera. Jezeli nie, to oprocz piasty do wymiany pojda szprychy, bo bedzie wymagana ich inna dlugosc i nie wiem czy te fabryczne szprychy wejda w otwory "normalnych" piast. Jesli piasta i szprychy musza byc zmienione, to pytanie czy stosujac ogolnie dostepne szprychy bedzie mozna zaplesc kolo na tej obreczy. Tzn bedzie mozna bez problemu, pytanie jak bedzie ze sztywnoscia takiego kola bez koniecznosci wydawania wiekszych pieniedzy na lepsze plaskie szprychy. Optymistyczny wariant: nowa piasta bontragera nowa piasta + stare szprychy beda pasowaly dlugoscia, ewentualnie lekko przydlugie mozna skrocic i przegwintowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 za 1600 jeżeli wszystko jest sprawne to dobra cena (nawet licząc się zakupem nowego tylnego koła) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkadiuszxx Napisano 12 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Niestety za długo zwlekałem i sprzedał komuś innemu :/ Lecz błyskawicznie znalazłem coś innego. Mianowicie http://allegro.pl/dynamics-pro-sl-ultegra-i1793487039.html - po rozmowie myślę ze za 1400-1500zł się zgodzi. "rocznik 2009, przebieg w tym zestawienu 200 km, kaseta i kiera swierze koła proste bez luzów" - cytuję z rozmowy. Tylko co to za rama ?? Warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.